Pierwsze połączenie ze stroną - nieudane


(Mendoza32) #1

Posiadam następujący problem. Przy wchodzeniu na pewne strony, pierwsze połączenie z daną stroną jest nieudane. Drugie połączenie (wykonane parę sekund po pierwszym) jest już udane. Po upłynięciu jakiegoś limitu czasowego (parę minut na oko), pierwsze połączenie jest znowu nieudane, a kolejne są już udane. Połączenia będą udane jeśli wykonywane są w krótkich odstępach czasu po tym pierwszym nieudanym.

Do stron, na których mam przedstawiony problem należą: http://www.filmweb.pl, http://www.mbank.pl, http://www.pkobp.pl. Poniżej zamieściłem logi z programu WinMTR.

Pierwszy test dla http://www.mbank.pl:

|------------------------------------------------------------------------------------------|

| WinMTR statistics |

| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

| NOT-AVIABLE-ERROR-10-200-141-1 - 30 | 10 | 7 | 0 | 0 | 1 | 1 |

| 193.34.0.28 - 30 | 10 | 7 | 1 | 1 | 1 | 1 |

| 77.67.73.17 - 30 | 10 | 7 | 6 | 6 | 7 | 6 |

| 77.67.72.218 - 30 | 10 | 7 | 6 | 6 | 7 | 7 |

| 87.204.224.1 - 30 | 10 | 7 | 7 | 7 | 8 | 7 |

| 87.204.224.75 - 30 | 10 | 7 | 11 | 11 | 13 | 12 |

| Host Unreachable - 30 | 10 | 7 | 9 | 9 | 10 | 10 |

| No response from host - 100 | 10 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| ________________________________________________|______ | ______|______ | ______|______ | ______ |

   WinMTR - 0.8. Copyleft @2000-2002 Vasile Laurentiu Stanimir ( stanimir@cr.nivis.com )

Drugi test (wykonany bezpośrednio po pierwszym) dla http://www.mbank.pl:

|------------------------------------------------------------------------------------------|

| WinMTR statistics |

| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

| NOT-AVIABLE-ERROR-10-200-141-1 - 0 | 7 | 7 | 0 | 0 | 1 | 1 |

| gw-plix.gix.gda.pl - 0 | 7 | 7 | 0 | 0 | 2 | 1 |

| xe-0-3-0-115.waw10.ip4.tinet.net - 0 | 7 | 7 | 6 | 6 | 6 | 6 |

| netia-gw.ip4.tinet.net - 0 | 7 | 7 | 6 | 6 | 7 | 7 |

| WarsH002rt22-WarsH002rt23.inetia.pl - 0 | 7 | 7 | 6 | 7 | 9 | 7 |

| 87.204.224.75 - 0 | 7 | 7 | 11 | 12 | 16 | 12 |

| 81-210-47-90.ip.netia.com.pl - 0 | 7 | 7 | 9 | 9 | 10 | 10 |

| No response from host - 100 | 6 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| ________________________________________________|______ | ______|______ | ______|______ | ______ |

   WinMTR - 0.8. Copyleft @2000-2002 Vasile Laurentiu Stanimir ( stanimir@cr.nivis.com )

Pierwszy test dla http://www.pkobp.pl:

|------------------------------------------------------------------------------------------|

| WinMTR statistics |

| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

| 10.200.141.1 - 34 | 9 | 6 | 0 | 0 | 1 | 1 |

| 193.34.0.28 - 34 | 9 | 6 | 0 | 0 | 1 | 1 |

| 195.182.218.126 - 34 | 9 | 6 | 6 | 30 | 150 | 6 |

| 193.33.5.134 - 38 | 8 | 5 | 6 | 10 | 30 | 6 |

| Host Unreachable - 38 | 8 | 5 | 6 | 8 | 15 | 6 |

| do-atman-1b.inteligo.pl - 25 | 8 | 6 | 6 | 6 | 7 | 6 |

| 193.109.225.100 - 25 | 8 | 6 | 7 | 7 | 8 | 7 |

| ________________________________________________|______ | ______|______ | ______|______ | ______ |

   WinMTR - 0.8. Copyleft @2000-2002 Vasile Laurentiu Stanimir ( stanimir@cr.nivis.com )

Drugi test (wykonany bezpośrednio po pierwszym) dla http://www.pkobp.pl:

|------------------------------------------------------------------------------------------|

| WinMTR statistics |

| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

| NOT-AVIABLE-ERROR-10-200-141-1 - 0 | 8 | 8 | 0 | 0 | 1 | 0 |

| gw-plix.gix.gda.pl - 0 | 8 | 8 | 0 | 0 | 1 | 1 |

| service.plix.pl - 0 | 8 | 8 | 6 | 6 | 7 | 7 |

| peering.plix.pl - 0 | 7 | 7 | 5 | 10 | 40 | 40 |

| r7-pol-lt-9-2-0-8.atman.pl - 0 | 7 | 7 | 6 | 10 | 37 | 6 |

| do-atman-1b.inteligo.pl - 0 | 7 | 7 | 6 | 6 | 7 | 6 |

| www.pkobp.pl - 0 | 7 | 7 | 7 | 7 | 8 | 7 |

| ________________________________________________|______ | ______|______ | ______|______ | ______ |

   WinMTR - 0.8. Copyleft @2000-2002 Vasile Laurentiu Stanimir ( stanimir@cr.nivis.com )

Gdzie może leżeć przyczyna problemu? Czy to może być wina mojego dostawcy Internetu czy może to coś z moim komputerem? Używam Windows 7 Professional 64bit.

-- Dodane 15.08.2010 (N) 19:51 --

Znalazłem rozwiązanie problemu. Do niedawna używałem routera do połączenia z Internetem. Router nie wspierał jednak tzw. "loopback", więc doinstalowałem Loopback Adapter, żeby rozwiązać problem. Było mi to potrzebne do hostowania gier. Bez Loopback Adaptera nie mogłem wejść do własnych gier. Teraz jednak zmieniłem miejsce zamieszkania i podpinam się bezpośrednio do Internetu. Odinstalowanie Loopback Adaptera rozwiązało mój problem opisany we wcześniejszym poście. Mam nadzieje, że może kiedyś się to komuś przyda :slight_smile: