no niestety… co zrobić… ale Wisła mówiła już przed eliminacjami, że celują w grupę UEFA
Legia wczoraj się skompromitowała, 2 bramka buaaahahhaha, a najbardziej rozbawił mnie komentator, po bramce dla Legii tak się udarł, że z ojcem i sąsiadem przez 5 min. się śmialiśmy
Lech to już inna bajka, będą ostro walczyć z Wisłą o mistrza
No Lech zagrał dobrze, może wynik przesadzony, ale wygrana to wygrana. Mają chyba najwięcej fanów na stadionie w Polsce.
Po pierwsze Korona nie zagra z Barceloną, bo PZPN się wycfanił i ją zdegradował na prawach FIFA, a nie jak to było w przypadku … na prawach PZPN ![-o<
Korona mogłaby z Barcą przegrać nawet 10:0, ale przed degradacją był to waleczny klub, który grał ładną piłke i nawet kiedy przegrywali, mecz był ładny i walka do końca. Teraz po odejściu prawie całego pierwszego składu do innych klubów nie ma co mówić o meczu z FC Barceloną.
Prawda taka, że Wisła nie pokazała nic. Zero trzymania piłki, w ogóle brak groźnych ataków. Powiedzcie mi co to za taktyka Krakowa, że każda przechwycona piłka na Brożka, może on coś wymyśli ?? W tym składzie nie znalazł się nawet jeden piłkarz, który próbowałby z powodzeniem przyjąć na siebie trochę odpowiedzialności.
Wisła jest fajna, bo ma dużo kasy i stać ich na dobrych piłkarzy, a radzą sobie tylko w Polskiej Lidze.
Nikt nie mówi, że mieli jakieś szanse z Barceloną, ale tam gry nie było.
a co do degradacji… moim zdaniem nie powinno się karać klubów, tylko osoby, a jak pomyśle o awansie Korony do 2 ligi to mnie krew zalewa, ładnie wtedy byłą wydymana Stal Rzeszów nie?
■■■■■■■, Korona zwolniła wszystkich pracowników w tym zawodników którzy byli zamieszani w tą afere.
Przez cały czas śledztwa Kielce współpracowały, aby wyjaśnić wszystko. Korona nie zaprzeczała że brali oni udział w tym współpracowała z Wydzałem Dyscypliny. Z resztą Widzew złożył wcześniej wyjaśnienia i był rozpatrywany prawami PZPN, Korona zgłosiła się później i o przedawnieniu nie było mowy, bo sprawa była rozpatrywana przez prawa FIFA, a tam przedawnień niema.
kto o tym nie wiedział ?? To już wtedy było jasne, jak w co drugim meczu Korona miała karnego, a sędzia jakoś dziwnie gwizdał tylko w jedną stronę. Wtedy trzeba było się za to wziąć a nie teraz, kiedy nowy terener, piłkarze, stadion, zarząd #-o I to wszystko teraz przepadnie. Sprawa z 2003/04 r. powinna zostać przedawniona, ale jednak PZPN coś wymyślił, żeby tylko… a zgadnijcie kto jest w PZPN’ie i co do tego ma Widzew Łódź. No śmiech na sali :x
bo to jest w końcu PZPN jeszcze takiego bajzlu to ja nigdzie nie widziałem jak w Polskiej piłce,ten cały PZPN to jest obciach na cały świat ,pod tym względem to powinni ukarać wszystkie zespoły które miały coś wspólnego z korupcją,a ta cała historia o widzewie to całkiem przesada,ehh szkoda słów
jestem fanem Korony i nawet ułomne decyzje PZPN’u tego nie zmienią. Oni myślą, że dadzą tym przykład innym klubą . Będę śledził poczynania MKS’u i chodził na te mecze. Ciekaw jestem wyniku w nadchodzącym meczu z liderem na wyjeździe.
Z innej beczki: Słyszałem, że Wisła miała kupić Smolarka, żeby grać w LM
nie no Smolarek by nie przeszedł do polskiej ligi,mieli kupić Krzynówka ale im coś nie poszło,największa strata w historii Wisły to według mnie odejście Kuby Błaszczykowskiego ale to może i dobrze chłopak rozwinie się i wreszcie niedługo zobaczymy polaka w jakimś wielkim klubie europejskim(oby:) ) a ostatnia duża strata to oczywiście sprzedaż Darka Dudki do ligi francuskiej
Co do ostatniego meczu. Jeden zawodnik Barcelony kosztuje więcej niż cały zespół Wisły, nie ta klasa. Chyba nikt nie sądził że Wisła nawiąże walkę z Barceloną na Nou Camp? W rewanżu może być lepiej, Barca pewnie przyjedzie w okrojonym składzie, bo awans mają w zasadzie pewny.
Co do Andrew34 jeśli ta Twoja Korona była tak dobra w poprzednim sezonie to czemu zajęła dopiero 6 miejsce? Przecież grali tak dobrze że powinni zdobyć mistrzostwo, wtedy o ile przeszli by Beitar w co wątpię oni graliby z Barcą, obciach byłby jeszcze większy.
Wisła jest fajna bo ma dużo kasy na transfery? Czy oni wzmocnili skład przed tym sezonem? Akurat polityka transferowa opiera się na wylansowaniu dobrego gracza i sprzedania go z zyskiem na zachód. Ale żeby go zastąpić kimś równie dobrym lub lepszym to już nie pomyślą, bo przecież liczy się kasa. Z takim myśleniem nie ma mowy o LM.
O jakim w ogóle ty obciachu mówisz? Przecież każda drużyna, która potrafiłaby wymienić kilka dobrych podań w tym meczu zagrałaby lepiej od Wisły.
Co do 6 pozycji w kochanej lidze. Na półemtku tej samej ligi Korona była na miejscu 2. Ale co to ma do rzeczy, kto na którym miejscu ?? Porównaj sobie skład Wisły z tamtego sezonu i skład Korony. Wisła miała chyba 7 gości w reprezentacji Polski, więc się zastanów, czemu nie wygraliśmy ligi :razz: Jak korona była pierwszym zespołem, który wygrał z niepokonaną Legią też nikt tego nie widzał, bo każdy był zapatrzony w Wisłę, która skorzystała na tej przegranej i później nie oddała pierwszej pozycji.
Nie każda drużyna potrafiłaby nawiązać walkę z Barceloną, przynajmniej w Polskiej lidze nie widzę drużyny która zagrałaby lepiej w tym meczu. Wisła miała kilku graczy w reprezentacji ale co to ma wspólnego z ligą? Dobrze grają to selekcjoner ich powołuje i właśnie, gdyby piłkarze Korony dorównywali poziomem to też mieliby w drużynie kilku reprezentantów. A nie wygraliście ligi bo jesteście słabą drużyną, co tu ukrywać. Jesteś kibicem tej drużyny, rozumiem, ale nie pisz mi tutaj że oceniasz sytuację obiektywnie bo tak nie jest, myślisz że Korona jest najlepszą drużyną w Polsce…
:hahaha: daj spokój. Nigdzie tak nie napisałem. Mnie chodzi o coś innego. Myślisz, że korona nie miała utalentowanych zawodników?
Kowalewski, Bednarek, Hernani, Paweł Golański, Sasin, Świerczewski, Sobolewski, Marcin Kaczmarek, Bonin, Gajtkowski, Robak, Edi Andradina, Maciej Kowalczyk, Jakub Zabłocki.
Mówią CI coś te nazwiska? Każdy z nich mógłby grać w reprezentacji, oprócz Hernaniego i Ediego
Kielce w pierwszych dwóch sezonach w 1 lidze grali najładniejszą piłkę, może nie zawsze wygrywali, ale mecze mogły się podobać, nie to co Legia, czy Wisła, choć Kraków też miał ładne mecze. Z resztą Legii wybaczam bo głównie postawili na młodzież, Wisła ma na tyle dobrych i znanych w Europie zawodników, że nie trzeba tłumaczyć czemu wygrywają. A Wisła sobie sprowadziła dawnych reprezentantów, którzy nie pokazali się z dobrej strony za poza krajem i jest fajna, bo zawodnicy Korony im nie dorównują ![-o<
To też nie jest do końca tak, że dobrze grają i ich selekcjoner powołuje, po prostu tak jak wcześniej było tak i Leo Benchaker na Mistrzostwach postawił na sprawdzonych i doświadczonych, którzy już dawno debiutowali w reprezentacji. Każdy widział jak to wyszło. Poza mistrzostwami w kadrze grało jeszcze więcej Wiślaków.
Kończąc motyw Barcelony. Też zdążyłem zauważyć że żadna polska drużyna nie toczyła by równej walki.
Ale 4:0 z Wisłą (Mistrz Polski) to porażka nie polskiej piłki, tylko Krakowa. Mogę tylko przypuszczać, że Lech też by poległ, ale w lepszym stylu. Aż szkoda tych 2tyś, fanów z Polski na tym meczu w Katalonii, bo tylko wstyd zaliczyli. Kraków odpuścił że tak sobie powiem ten mecz, potencjał tej drużyny jest dużo większy. A tam tylko sobie pobiegali po trawie, gdzieś tam ktoś komuś podał i po grze.
Czy Ty w końcu zrozumiesz że między Polską a Hiszpańską piłką jest ogromna przepaść? W el. LM nie liczy się styl liczy się wynik końcowy. Mogli grać fatalnie ale wygrać, mogli grać pięknie i przegrać.
Teraz powiedz mi że nie faworyzujesz Korony? Wymieniłeś drugoplanowych graczy którzy na wyższym poziomie nie daliby sobie rady. 90% z nich przeszłoby do zagranicznego klubu i grzaliby ławę przez cały sezon. Zrozum że oni nadają się tylko na Polskie boiska.
Wisła w lidze nie miała konkurenta, co Cię to obchodzi jakimi zawodnikami grała, ważne że wygrywała i pewnie zdobyła mistrzostwo, więc o co chodzi? Zazdrościsz? Nie jestem kibicem Wisły ale to co mówisz o Koronie to jest gruba przesada. Każdy Polski klub jest beee a Korona jest ok.
Ok, mieli kilka dobrych meczy, przez kilka sezonów trzymała dobry poziom jak na Polską ligę, gdyby nie degradacja to pewnie nadal byliby w tej czołowej 10 grając swoje, ale więcej bym nie wymagał, są lepsze drużyny.
I widzę, że to ty nie jesteś obiektywny, dla Ciebie liczą się tylko wyniki Wisły i innych klubów. Nie liczy się technika i zaangażowanie włożone w grę. Drużyna która gra fatalnie nie wygram meczu, a jeśli nawet, to skończy na następnym rywalu. Też nigdzie nie powiedziałem, że Polska liga równa jest z Hiszpańską, pisałem, że:
ale mniejsza z tym, bo masz tak swoje wymuszone racje. Drugoplanowych graczy mówisz? Pewnie tak, ale gdyby grali w Wiśle wychwalałbyś ich za każde podanie na boisku o ile w ogóle oglądasz mecze, bo widzę, że najważniejsze są dla Ciebie suche statystyki, przykład:
A gdyby te twoje 90% z zawodników Korony miało przejść do zagranicznych klubów, to teraz by przeszli, bo i tak odeszli z Korony
Masz trochę racji, Polską ligę znam słabo, ale na tyle dobrze żeby wiedzieć kto rozdaje karty, jak kto gra itd.
Oczywiście że liczy się zaangażowanie ale dzięki samej ambicji meczu nie wygrają, liczy się całość.
Nie wychwalałbym nikogo nie widząc jego dobrej gry. Nie każdy w Wiśle jest dobry i nadaje się do grania. Są lepsi i są gorsi.
Właśnie gdyby miało przejść, może jednak dobrze że zostaną w Polskiej lidze, przynajmniej na naszych boiskach ławki grzać nie będą, bo w zagranicznych klubach na 99% nie znaleźliby miejsca w I składzie… :-o
Korona przegrała ostatecznie 2:1 z Podbeskidziem. W sumie słuchałem audycji radiowej (która czasem przerywana była z powodów atmosferycznych w Kielcach ) i przez cały mecz poziom Korony nie odbiegał od lidera 1 ligi. Komentator czasem zaznaczał, że to Korona gra lepiej. A wynik… cóż w plecy. Może nie dla wszystkich liczą się brzydkie wygrane, a czasem fajnie obejrzeć przegrany, ale dobry mecz.
Szkoda, że już drugi mecz przegrany Do trzech razy sztuka? Pewnie nie obchodzi was w ogóle Korona, bo albo jesteście obojętni, albo też anty"."
Rezygnuję z tego tematu i wróćmy do Piłki Nożnej , bo zdziwicie się, ale Korona to nie wszystko :-o
Napiszę jak będzie mecz, to może będzie okazja pogadać spokojnie, bo na razie jakiś twardy klimat się ciągnie i sorry za to…