Cześć,
zauważyłem, że z wczoraj na dzisiaj przestała działać pinezka przypinająca pasek menu głównego strony do górnej krawędzi okna przeglądarki. Sprawdzałem pod Firefoxem 56.0.2 (również z wyłączonymi rozszerzeniami) pod Windows 7 x64 oraz Firefoxem 57 i domyślnej przeglądarce MIUI pod Androidem 6.0.1.
Wydaje mi się, że to przestało działać wcześniej, ale nie zarejestrowałem w pamięci kiedy to było dokładnie
Ja zauważyłem to dzisiaj, bo odpisując na otrzymane powiadomienia, za każdym razem musiałem przewijać stronę do góry, aby przejść do kolejnych.
Najnowszy Vivaldi 64-bit. Najnowszy Mint - działa
To samo z najnowszym Firefoksem - nie działa.
Wciąż nie działa, nie pomaga oszukiwanie że używamy chrome:
Dla przykładu strona Microsoft się nabiera, że mam Windows XP i oferuje linki do plików ISO zamiast Media Creation Tool.
U mnie działa zarówno spod ostatniego Chrome, jak i FF w Mięcie oraz Solus.
Czyli w VB trzeba by uruchomić Minta i test z Firefox.
Drugi komputer, te same aplikacje i system - identyczna sytuacja.
Może to wina wyłączonych reguł uBlock po tym jak zgłosiłem konflikt z plikami txt; raczej nie chcieli dodać www.
do domeny albo z 3 reguł wykluczających uruchamianie się na forum.
Być może one właśnie naprawiały ten przycisk po wycięciu reklam.
U mnie uBlock/Nano Adblocker umie działać nawet czasem po dodaniu strony do wyjątków, zazwyczaj wtedy muszę w trybie prywatnym ocenić czy wyłączenie coś robi.
Zauważyłem też, że wraz z brakiem funkcjonalności “pinezki” zniknęła możliwość przewijania listy powiadomień o odpowiedziach na komentarze.
Zniknęła też możliwość przewijania listy lajkujących.
Ale nic nie zgłaszałem, bo siedzę na ublocku i nie chciało mi się sprawdzać, czy to jego wina
To ta sama lista, na której pojawiają się powiadomienia o odpowiedziach na komentarze
Testowałem bez dodatków przeglądarki, na zestawie wymienionym w pierwszym wpisie tego wątku.
Aaa to U mnie akurat przewija się bez względu na to czy blokery są uruchomione, czy nie.
Po jakieś sekundzie nie pojawia się pasek z opcją przesuwania gdy masz kursor na jakimś nicku / chmurce
(przy okazji po chwili powinna działać rolka myszy na tym elemencie oraz przyciski Home, End, Page Up, Page Down - tyle że one za mocno przewijają)?
Racja, doczytało po jakimś czasie. Byłem zbyt niecierpliwy. Responsywność tego systemu komentarzy jest porażająca
Widzę że “pinezka” wróciła do zdrowia Ktokolwiek za to odpowiada - dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku