podczas grania przez neta mam dużę pingi ,jest jakaś możliwoś popraienie tego lub jakiś program i czy proxy możę coś dać , aha jestem jeszcze w sporej sieci napewno to ma coś w spulnego z tym .
Skontaktuj się z Administratorem Sieci…
Wylacz programy dzialajace w tle 8)
Tak, telefon do administratora i rozmowa z nim. Sądzę jednak, że dużo nie uda Ci się załatwić, gdyż jak sam mówisz:
I pewnie znakomita większość graczy on-line również boryka się z takimi problemami… A serwer jest tylko serwerem i nie zawsze potrafi obsłużyć wszystkich pingami rzędu 10-20…
Zadzwoń i porozmawiaj
Ping czyli ‘lag’ (tzn. jak Ci zarywa gra to wtedy jest lag
- czyli masz duży ping)
Jak masz te lagi to:
-
masz za wolny internet na tą gre
-
jeżeli masz sieć z kimś, to licz się z tym że będziesz miał dużo lagów, ponieważ druga osoba może no. coś ściągać; równie dobrze to może być administrator, który tak Ci zrobił żeby mieć większą szybkość dla siebie
-
wyłącz wszystkie programy np. gg i nic nie ściągaj
-
jak masz radiówke to nic sie raczej nie da zrobić 8)
Ja miałem pingi w grze jak miałem trojana. Przeskanuj kompa czyms,
Ja proponuje sprawdzic na jakim porcie masz gre ustwawioną, ja z Adminem załatwiłem sobie port, na który przestawiam gre, mozesz tez sprawdzic w czasie dzialania gre poleceniem netstat na jakich portach działa gra, i wtedy poprosic admina zeby ustawił wiekszy priorytet dla tych portów.
Np ja bez problemu zalatwiłem kanał przelotowy dlka Warcrafta ( gra ciagnie bardzo mało podczas polaczenie - góra 20 kbitów na sekunde) a dla admina to zadne obciazenie, i bez problemu “Wystawił nda inne porty” tean włąsnie port