Pinnacle Studio 12 - problem z menu


(system) #1

Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Jestem nowym forumowiczem i przy okazji pierwszego posta chciałbym wszystkich powitać. Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym (choć chwilowo trochę zniesmaczonym) posiadaczem właśnie Studio 12, z którego to dotychczas byłem bardzo zadowolony. Jednakże powstał pewien problem, z którym nijak nie potrafię sobie poradzić. Otóż:

Mam w domu niezłą kolekcyjkę filmów wideo (domowej produkcji i do tego w większości starych) i postanowiłem je przerzucić na dvd. Pierwsze filmy wyszły dobrze, żadnych zarzutów. Potem okazało się, że na kilku egzemplarzach pojawił się problem z dźwiękiem (przesunięcie w stosunku do obrazu), ale rozwiązało go nietworzenie scen podczas zgrywania.

Kiedy już poprawiłem ostatni film, już go wrzuciłem do nagrywania, podczas renderowania menu coś mnie zastanowiło: ekran (w sensie podgląd) był cały zielony, a potem film szedł, jak powinien iść.

Co samego menu się tyczy: tło jest całe zielone, jednak przyciski działają poprawnie (chociaż ich nie widać. Stają się widoczne dopiero po najechaniu na nie, a i tak są zielone). W pierwszym momencie myślałem, że to kwestia wybranego albumu, ale po zmianie, stało się dokładnie to samo.

Wiecie czym to może by spowodowane? Jak się tego pozbyć?

Z góry dziękuję za pomoc.

P.S.

Nie wiem, czy to warte wzmianki, ale w międzyczasie przerzuciłem się na z XP na Vistę, na której to nagrałem kilka filmów i nie było żadnego problemu.

Próbowałem reinstalować program, ale to nic nie dało.