Można wiele zespołów wymienić. Jak zacznę od obecnego gatunku muzycznego, jakiego teraz słucham, to:
i łagodniejsza wersja z tego gatunku:
Mimo iż nie słucham hiphopu ta nuta czasem “leci”.
takie ponure piosenki może sie komuś podobają ,ja wole coś z j3B||13(13//
No dobra, mamy tu kogoś kto zainteresuje się takimi tworami?
Dark Tranquillity - Inmemorial
Wolfheart - The Flood
At the Gates — The Circular Ruins
Moonsorrow - Non Serviam (cover Rotting Christ)
Zapewniam Cię, że niejedna osoba. Przejrzyj wątek wstecz.
To jest bardzo długi wątek… Znalazłem tylko u kogoś Powerwolf…a to cóż…lepsze to na pewno niż jakieś rapsy (bez urazy ), ale to też nie ta sama liga. Ale tak czy siak, szanuję. Nie jestem tym co się śmieje z powera…jeszcze kilka lat temu sam gwałciłem Sabaton.
Mam nadzieję, że ktoś z tych “niejednych” się pojawi na HotZlocie?
Pewnie:)
Dałeś Darktranquillity, wolę starsze albumy, nowe są kiepskie. Wolfheart, nie znam, ale da się słuchac jak i powerwolf (ale nie na dłuższą metę).At the gates, graja dobry trash metal. Moonsorrow jest bardzo dobry. Jak lubisz muzykę i styl grania Moossorrow, to zainteresuj się tą kapelą:
Jak mamy się dzielić, inspirować i kontemplować, to wpadłem na pomysł nowego wątku - Dla tych, co po nocach palą norweskie kościoły... ;)
A ja zawsze po jakimś czasie wracam do pierwszej i trzeciej płyty Oddziału Zamkniętego - Odział Zamknięty i Terapia To jest rock, a nie jakieś lalusiowe Organki czy inne Podsiadła, co boją się “iść pod wiatr”…
Teraz wpadła mi w ucho piosenka Pawła Domagały “weź nie pytaj” - to niby nie moje klimaty, ale jej jakoś mogę słuchać nawet kilka razy dziennie
Krystyna do kawki