Piszczący mikrofon

Witam wszystkich użytkowników! Mam nadzieję że któryś z was mi pomoże.

Mój problem wygląda następująco. Mam słuchawki w których jest mikrofon od 3lat. Mikrofon jak to mikrofon lekko buczy ale da się to wyciszyć w ten sposób że nie słychać tego, lecz problem jest taki że po dotknięciu z myszką słychać straszne piszczenie. Jest to dźwięk tak mi się wydaję że sprzężenia między myszką a mikrofonem. Czy da się coś z tym zrobić żeby myszka nie powodowała takiego spięcia?

Myszka: Hiro Aeromysz-ntt-system-hiro-aero-ntt-22-czarny_608817_3191583_350x350w50
Słuchawki to TRACER Dragon TRASLU44893

Z góry dzięki za odpowiedź!

Najczęściej to kwestia instalacji elektrycznej - a dokładniej uziemienia.

Ale żeby po dotknięciu dłonią myszki, było sprzężenie to też jest kwestia instalacji elektrycznej?

Tak właśnie obstawiam. Coś wiesz o swojej instalacji? W gniazdku jest bolec?

Tak, we wszystkich jest Bolec. Do gniazdka podpięta jest listwa, do której jest podłączony komputer (zasilacz)

Podpinałeś mysz do innego USB?
Kable od myszy i mikrofony idą obok siebie?

Z tyłu wygląda to tak:

Jeśli chodzi o podpinanie do innego USB to zmieniałem miejscami w z przewodem od klawiatury nie dało nic, i spróbowałem też na laptopie i efekt był ten sam, mikrofon piszczał po dotknięcu ręką myszki.

P.S Mikrofon był wpięty, wypiąłem go bo piszczał.

Spróbuj inną mysz i inny mikrofon. Wyeliminujesz potencjalne źródło. Albo mysz, albo micro.

Hej,

A nie masz w obudowie przedniego panelu z portami USB i/lub złączami jack do karty dźwiękowej? Jeśli tak, próbowałeś tam podłączyć jedno z urządzeń?

Pozdrawiam,
Dimatheus

Nie, w przedniej stronie obudowy nie mam innego portu USB. Już rozmawiałem z jedną osobą i powiedziała mi że raczej to będzie problem z uziemieniem w mojej instalacji lub z myszką. I miał rację bo z inna myszką się już tak nie dzieję, ale dziękuję za pomoc!

1 polubienie