Witam wszystkich jestem tu nowy i mam problem ktory mnie bardzo denerwuje.Przejerzalem juz kilka for internetowych ale nigdzie nie byl opisany moj prblem a chodzi mi o piszczenie w kompie podczas grania w gry,jesli jest wlaczona jakas gra po chwili komputer zaczyna piszczec,znalazlem na niego sposob,mam w domu wentylator i tak sobie pomyslalem ze moze postawic kolo kompa i mu pomorze i pomoglo kiedy zaczyna piszczec jak gram to klade obok kompa wenty i pomaga ale tu trzeba zalesc jakies inne wyjscie i przyczyne takiego zachowania.Myslalem ze to jest spowodowane zakurzonym wentylatorem w kompie ale nie.Jesli jest ktos mi wstanie pomoc to prosze o pomoc i rady.
A kartę graficzną masz jak chłodzoną pasywnie czy masz na niej wentylator?
kiedy gram np: w Feara czy inna jakas gre temperature mam 60.Typ chlodzenia karty:Radiatorem
no nadal piszczy i co wy o tym myslicie???
Mucka16
Na Forum używamy polskich znaków.
Proszę poprawić pisownię w opisie problemu.
W celu edycji swojego posta proszę skorzystać z przycisku
Zignorowanie prośby będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
jesli piszczy to coś z kostka pamięci…
oj nie tylko :), u mnie na przykład trzeba było zmienić dysk twardy bo on piszczał.
Złączono Posta : 16.09.2007 (Nie) 0:32
najlepiej otwórz komputer i posłuchaj co piszczy
cewki na mobo piszcza pod obciazeniem
wyslij na gwarancji, bo podpada…
Thx wszystkim za rade lece jutro do sklepu z gwarancja i mam nadzieje ze bedzie dobrze bo mnie denerwuje to piszczenie
tobie chyba chodzi o takie “pikanie” przy 60*?? Założyłem podobny temat. Obudowa Mercury z wyświetlaczem LCD?? Pokazuje temp VGA?? To jest taki “alarm”, który mówi o tym, że temp. jest za wysoka. W moim temacie pytałem się jak to wyłączyć lub zmienić próg.
wiesz co pikanie od piszczenia odrozniam jest ono takie ze w calym domu slychac i nie mam takiej obudowy jak ty.
a tak wogole to mam to 2 raz!