Piszczenie w Kompie

Witam wszystkich jestem tu nowy i mam problem ktory mnie bardzo denerwuje.Przejerzalem juz kilka for internetowych ale nigdzie nie byl opisany moj prblem a chodzi mi o piszczenie w kompie podczas grania w gry,jesli jest wlaczona jakas gra po chwili komputer zaczyna piszczec,znalazlem na niego sposob,mam w domu wentylator i tak sobie pomyslalem ze moze postawic kolo kompa i mu pomorze i pomoglo kiedy zaczyna piszczec jak gram to klade obok kompa wenty i pomaga ale tu trzeba zalesc jakies inne wyjscie i przyczyne takiego zachowania.Myslalem ze to jest spowodowane zakurzonym wentylatorem w kompie ale nie.Jesli jest ktos mi wstanie pomoc to prosze o pomoc i rady.

Sprawdź czy nie masz za wysokich temperatur.

:arrow: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=276&t=47

A kartę graficzną masz jak chłodzoną pasywnie czy masz na niej wentylator?

kiedy gram np: w Feara czy inna jakas gre temperature mam 60.Typ chlodzenia karty:Radiatorem

no nadal piszczy i co wy o tym myslicie???

Mucka16

Na Forum używamy polskich znaków.

Proszę poprawić pisownię w opisie problemu.

W celu edycji swojego posta proszę skorzystać z przycisku icon_edit.gif

Zignorowanie prośby będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

jesli piszczy to coś z kostka pamięci…

oj nie tylko :), u mnie na przykład trzeba było zmienić dysk twardy bo on piszczał.

Złączono Posta : 16.09.2007 (Nie) 0:32

najlepiej otwórz komputer i posłuchaj co piszczy

cewki na mobo piszcza pod obciazeniem :slight_smile:

wyslij na gwarancji, bo podpada…

Thx wszystkim za rade lece jutro do sklepu z gwarancja i mam nadzieje ze bedzie dobrze bo mnie denerwuje to piszczenie

tobie chyba chodzi o takie “pikanie” przy 60*?? Założyłem podobny temat. Obudowa Mercury z wyświetlaczem LCD?? Pokazuje temp VGA?? To jest taki “alarm”, który mówi o tym, że temp. jest za wysoka. W moim temacie pytałem się jak to wyłączyć lub zmienić próg.

wiesz co pikanie od piszczenia odrozniam jest ono takie ze w calym domu slychac i nie mam takiej obudowy jak ty.

a tak wogole to mam to 2 raz! !!