Piszę poprawnie po polsku

:o Oczom nie widzę, uszom nie słyszę :o . cedar jak Ty tego dokonałeś =D> . Normalnie cudotwórca, jeden post i kolega pisze choćby polonista co najmniej :wink: . Oby mu tak zostało! !!

Dawniej tą przypadłość leczyło się skórzanym paskiem w bliskim kontakcie z dupą “dyslektyka”. Teraz zatrudnia się do tego celu sztab specjalistów na czele z poradnią psychologiczno pedagogiczną i to niestety raczej z miernym efektem :stuck_out_tongue:

. Tak właśnie było i przynosiło to znakomite efekty, nawet w trudnych przypadkach. Pozdrawiam

Ja pamiętam jak pani w technikum walnęła dyktando mojej klasie, bo ją lekko wkurzyliśmy, to nam takie słowa dobrała, że 98% z nich to pierwszy raz w życiu słyszałem. Taki sposób na dyslektyków też działa - terapia szokowa :slight_smile:

Pozdrawiam!

Chciałeś napisać: “działał” - teraz to by jej na biurko papierek położyli i już po “sposobie” :wink:

Owszem u mnie w klasie były 2 osoby z takim papierkiem a dokładnie z papierkiem na dysortografię z tym że jedna z tych dwóch miała dodatkowo papier dodatkowo na dysgrafię, więc one były zwolnione z tego dyktanda ale wtedy nie było takiej mody na dysleksję a osoby, które normalnie popełniały błędy w słowach codziennego użytku nagle na maturze nie popełnili ani jednego “orta” albo “styla” :slight_smile:

Pozdrawiam!

PS. “Ort” i “Styl” to tak ze slangu nauczycielskiego, które pojawiało się często na wypracowaniach typu rozprawka, które były surowo oceniane :slight_smile:

Drobna zmiana dla użytkowników używających w podpisie nasz kod:

[img=http://www.elmarco.pl/cms/pliki/flagi/flaga_polska.jpg][b][url=http://forum.dobreprogramy.pl/post2262273.html#p2262273]Piszę poprawnie po polsku![/url][/b]

Tak wyglądało poprzednio:

flaga_polska.jpg

a tak teraz będzie wyglądało:

flaga_polska.jpg

Wiem, że to drobna zmiana, więc raczej nie zrobi Wam problemów :slight_smile:

Pzdr500

Jeszcze tą flagę by się przydałoby zmienić.

Witam.

Prawdziwa perła w koronie :slight_smile:

thunderbird1.th.png

Nieźle :smiley: :smiley:

no tak, i takich dyslektyków spotkamy, wiecie, co? Kiedyś dyslektyków nie było i nikt z tego nic nie robił, a dzisiaj czasami dyslektycy myślą, że to, że na to ‘cierpią’ to mogą wszystko, tym czasem, zwyczajnie pisząc na forum, mogliby zmieniać błędy, bo przecież Firefox sprawdza pisownię, więc ta chwilka na edycję źle napisanego słowa zawsze się przyda…

Od takiego czegoś to mi aż ręce opadają… :frowning:

deFco247 , możesz podać link do tematu :)?

Ludzie myślą, że jak mają papierek, to w ogóle nie obowiązuje ich pisanie poprawną polszczyzną :roll: . Rozumiem, pomylić się w wyrazie “heksakosjoiheksekontaheksafobia”, ale pisanie czegoś w stylu “tesz”, “hce”, “puźniej” itp. jest wg mnie śmieszne.

przemek7525 , Chcesz tego typu “twórcę”?

Proszę bardzo: sterowniki-sata-asrock-t382020.html

Witam.

Przemek7525, obawiam się, że niektóre takie samorodne talenty nie są w stanie uzyskać nawet 30% na maturze

z języka polskiego, nie mówiąc już o dyplomie.

przemek7525 , nie podawałem akurat podawać linku do tematu, gdyż tekst ten pochodzi z SB forum, na którym piastuję funkcję moderatora.

Osoba ta obraziła się za napisanie przeze mnie w dwóch z trzech jej tematów uwagi odnośnie pisowni.

Może co niektórzy z Was już widzieli ten temat, ale to co jest pod poniższym linkiem nie jest chyba robione na pokaz? ;]

great-snsie-wielki-proplem-ajcc-t383058.html

OMG. Toż to jakiś skandal jest…Ale czego można się było spodziewać po emo martynce…Szkoda słów :x .

To się w głowie nie mieści, po prostu 12/10, jakby temat został usunięty: ob6925_default.png

. Ale powiedz że to

nie jest mimo wszystko piękne he,he :stuck_out_tongue: .

@up

a czyż to nie jest jeszcze piękniejsze ? :lol:

Weź przestań… Rzuciła mi się tam w oczy jedna z nazw działu na tym “forum”: "SzqouA …:CzyYli sam złO ;( :…"

To wszystko wyjaśnia.