Piszę poprawnie po polsku

Co jest opisane również tutaj:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Linux#Nazw … ku_polskim

Podpisuję się pod waszymi postami. Precz z niewyedukowanymi miernotami błąkającymi się pośród splątanych sieci języka polskiego.

Wersja 1.

Wersja 2 (po poprawkach - tak chyba uważa “Twórca”):

Ręce opadają…

“Miszczostfo”:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/722 … 4a615.html

…ósemka… :slight_smile:

Jestem za w 100%. Sam byłem najlepszy w szkole z ortografii w podstawówce, a w gimnazjum spóźniłem się na konkurs. Ale po prostu, nie robię błędów ortograficznych z dziedziny ó, ą itp., jak już coś to z przecinkami :stuck_out_tongue: Poza tym taki mam charakter, który nakazuje mi być złym na ludzi, którzy nie umieją ortografii polskiej

Mam to samo :stuck_out_tongue: Czasem zapomnę wielkiej litery, ale byków nie wybaczam :smiley:

Walka z wiatrakami.

Nikt nie ma najmniejszych szans odmienić coś w czasach językowego niehlójstwa, interpónkcyjnej óborzyzny, prozachonih bezogonkofców, GG-pendziwiatruf, fturno-pierwotnych analfabetuf. Zawsze swoje lenistwo usprawiedliwią magicznym “mam dysleksję i co mi zrobicie…”. Dysleksja jest trendi.

Fanboj O , Warto nawet dla jednego nawróconego: formatowanie-dyskow-t376558.html#p2439915

Następny wirtuoz: składni, interpunkcji i ortografii …

pclinuxosscreenshot05.th.png

:slight_smile:

Ledwo przebrnąłem przez ten post :expressionless: .

Raz w gta sa w sa mp napisali ,szczela’’…

Cóż się dziwisz? Ty też napisałeś “po polskiemu” :stuck_out_tongue:

Domyślam się, że “gta sa” to ma oznaczać Grand Theft Auto: San Andreas. Rozumiem, że ktoś gdzieś napisał “szczela”. Ale tego pomiędzy “w sa mp” nie rozumiem.

Raz w Grand Theft Auto: San Andreas, w San Andreas Multi Player, napisali “szczela”

Tak miało to chyba wyglądać xD

Internet jest międzynarodowy. W samych USA mieszka 10 milionow Polakow, w tym dzieci przywiezione z Polski czasto konczace w Polsce kilka klas, reszte koncza tu w USA. 1) Wiec to nie mozliwe by kazdy pisal po polsku bez bledow. 2) Nikt polakom za granica nie mowi, ze porozumiewasz sie rekami i nogami, bo jezyka obcego 90% nie znaja, a jesli juz cos znaja to tragedia w pisowni. Czy do was w Polsce dociera, ze weszliscie z internetem w koncu nie dawno, i juz wielkie wymogi w poprawnej pisowni. No chyba z polskie strony inernetowe sa tylko dla mieszkancow Polski, to wowczas zrozumie ze obcym Polakom nie wolno pisac na polskich stronach, i to bez matury z religii?.

The Internet is international. In the U.S., lived 10 million Poles, including children, coming from Polish having completed several classes at school, the rest of heap here in the USA. 1) So it is not possible to everyone he wrote in Polish, without any errors. 2) Nobody Poles living abroad is not saying that speaks hands and feet, as a foreign language 90% do not know, and if you already know something is a tragedy in the spelling. Are you in Poland reaches that you went to the internet in the end not long ago, and already the great requirements for the correct spelling. Well, unless the Polish part internet are only for residents of Polish, then it is to understand the foreign Poles were not allowed to write on the Polish side, and without school-leaving examination religion?.

Tym stwierdzeniem to tylko potwierdziłeś że masz kompleksy na punkcie swojej polskości, czy to amerykańskości, (pomijając fakt o bzdurach które wypisujesz o maturze z religii).

Na tym forum wystarczy zgłosić ten fakt moderacji przy pierwszej uwadze o poprawienie pisowni i nie ma z tym najmniejszego problemu.

Akcja kierowana jest głównie do polskich abnegatów ortograficznych zamieszkałych w tym kraju. A Ty zadziałałeś na zasadzie:

Radek USA. , rejestrując się na forum potwierdziłeś znajomość regulaminu i zobowiązałeś się do jego przestrzegania. Jeden z punktów tegoż, jasno i wyraźnie stwierdza, że na forum używamy polskiej pisowni. Dlaczego jest to ważne, zostało niejednokrotnie powiedziane i opisane. Proszę więc tego przestrzegać i zacząć respektować ten punkt. Inaczej zostaną wyciągnięte konsekwencje.

fiesta. Zadziałalem z mety jak piszesz. Bo obracam sie posrod 1,5 miliona Polakow w Chicago. Niemal na kazdym kroku, prawie co dzien pomagam polakom w roznych sytacjach. A to wypelnic im jakies aplikacje, a to gdzies zadzwonic, tysiace spraw zalatwilem przez wiele lat. Nikt !!

Kim ty wreszcie jesteś? Amerykaninem? Nie, bo deklarujesz polskość. Polakiem? Nie, bo nie szanujesz swojego języka.

-Radek USA.-chciałbym się z tobą zgodzić ale nie całkiem. Moja wnuczka wyjechała do Niemiec przed rozpoczęciem szkoły, naukę rozpoczęła w Niemczech. Chciałbym abyś się przekonał jak pięknie mówi, pisze i czyta i po polsku i po niemiecku, oraz już cośkolwiek po angielsku. A więc chyba trzeba trochę chcieć i mieć pomoc w domu. Poza tym chodzi oto co napisał “fiesta”

. Tak więc nie oburzaj się bo jestem pewien że redakcja z radością wita na łamach Polaków z obczyzny. Jeżeli już trafiłeś na ten wątek to na pewno widziałeś jak potrafią kaleczyć naszą pisownię autochtoni. Żadnym(bo wydumanym dla wygody)wytłumaczeniem nie jest dysleksja i takie tam , jest to wyłącznie niechlujstwo naszych " pisarzy". Tak więc nie oburzaj się bo na pewno nikt nie szykanuje tu Polaków którzy znaleźli się na obczyźnie. Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia :slight_smile: .

Dodane 27.04.2010 (Wt) 16:05

-Dyzio23 jak chcesz kogoś kopnąć to wypadałoby abyś miał za co. Ja go doskonale rozumiem. Co w tym złego że ktoś znalazł się gdzieś daleko ale nie zrywa kontaktu z ojczyzną?, trzeba mu to wytykać?. Nie kumam dlaczego niektórzy uważają że emigrant to gorszy gatunek Polaka-zazdrość czy coś innego?. Znam takich którzy na obczyźnie znaleźli się w wieku 2 lat ale pamiętają skąd pochodzą choć z językiem mają problemy co da się zrozumieć. Pozdrawiam.