Piszę poprawnie po polsku

Poprawna i zrozumiała polszczyzna z forum DP:

-ja jednak nie wszystko zrozumiałem. Muszę się jeszcze dłuuuuugo uczyć. “cedar”, pozdrawiam serdecznie.

Jako tako kontekst zrozumiałem, ale napisane po polsku to to nie jest :smiley:

Z forum DP: problem-systemem-t395611.html#p2540451

-przeczytałem. Po przeczytaniu coś mi szczeliło że aż czasło :shock: .Aż mi beretka spadła i tfardy dys sie otkryu. Cedar pozdrawiam, znów mnie rozbawiłeś :slight_smile: .

Nie chce mi się przeglądać jego pozostałych postów bo i tak już wiem co w nich znajdę:

To się nazywa “strumień świadomości”. Cechą charakterystyczną jest brak znaków przestankowych (czasami jest kropka na końcu) i jakiegokolwiek porządku. Człowiek po prostu wylewa zawartość swojego mózgu na klawiaturę. Bardzo częsta przypadłość, którą obserwuję nie tylko na tym forum.

W połączeniu z zupełną nieświadomością, że istnieje coś takiego jak ortografia, daje efekt wprost komiczny.

-etam zapomniałeś dodać że mózgu skażonego"tfórczością" właściciela :slight_smile: . Niedzielnie(choć deszczowo :frowning: ) pozdrawiam panów.

Witam.

geniuszeortografii.th.png

Czy “mażyciel” to nowa nazwa operatora gumki ‘myszki’? :slight_smile:

Co on tu w ogóle naskrobał, co ? O.o Bo coś nie mogę tego rozgryźć :lol:

Dodane niedziela, 23 maja 2010, 18:53

Zwróćcie uwagę na to zdanie :lol: A szczególnie końcówkę :wink:

PLX, ■■■, OMG, LOL (to jeszcze może być jaka sama minka), ŻAL, żal.pl, OMFG, NOOB. To mi działa na nerwy jak nic innego, a najlepsze jest to że piszą to ludzie, którzy śmieją się z ‘pokemonów’. Tylko chyba siebie nie widzą? :wink:

No akurat skrótowce typu LOL, IMO czy ■■■ (choć ja używam praktycznie tylko ROTFL) są znacznie starsze niż “pokemony” i “dzieci neo” i pamiętają czasy potęgi IRC i grup dyskusyjnych. Natomiast noob (to już skrótowiec nie jest), przynajmniej wg Wikisłownika, wywodzi się od słowa newbie, tak więc również nie ma nic wspólnego z tym środowiskiem.

Ja również się dołączam! Ale nie rozumiem jak można tyle byków robić skoro np. Firefox sprawdza sam pisownię.

Sprawdzać może i sprawdza ale na lenistwo niektórych nie pomoże, musiałby jeszcze sam poprawiać te błędy :stuck_out_tongue:

Ponadto liczy się składnia wypowiedzi i stylistyka - tego słownik w przeglądarce już nie poprawi. :slight_smile:

Tak pisze użytkownik, który w Swoim podpisie ma wstawione “Piszę poprawnie po polsku!”:

:lol: Znam kogoś, kto mieszka w Chorwacji i lepiej pisze po polsku, niż on :D.

Niech mi to ktoś rozszyfruje… Błagam :lol:

Przykład poprawnej i zrozumiałej polszczyzny (z forum DP):