Pixelview play tv pro BT 878+

Pixelview play tv pro BT 878+. Posiadam ten tuner ale odkad mam win xp nie moge zainstalowac sterownikow. Moze ktos je ma ale juz sprawdzone! Dodam tyle ze sterowniki ze strony prolinka mi nie wchodza.

Miałem taki sam problem,musisz otworzyć płyke ze sterami i wybrać ręcznie 878+2k,powinno zaskoczyć.

niechce cie martwic ale mam taki sam model karty i niestety musialem zobic format aby zaistalowac na świerzy system

NEMO mozesz mi powiedziec jak to zrobic recznie(mam te sterowniki ze strony prolinka)

pysiu- format nic nie dal juz wczesniej probowalem zawsze wychodzi mi problem: 16 bitowy podsystem windows

Nie wiem jak ze sterami ze strony producenta,ja do karty miałem płytke.

Trzeba ją otworzyć i znaleść folder 878+2k , otwieram go i klikam na setup.Następnie zapytał się o dalsze sterowniki.Pokazałem mu ten sam folder i miałem gotowe.Jedynie czego nie było to teletextu.

Znalazlem plytke ale tak samo jak z poprzednimi wyskakuje mi problem" ten plik systemowy nie nadaje sie do uruchamiania aplikacji ms-dos" Przypominam ze mam xp! tego problemu pod 98 nie mialem.

Bienias :slight_smile: - spróbuj wskazówek ze strony mistrza Gates’a! :lol:

Coś tam jest o niebawiącej się 16-to bitówce podsystemu na XP i nie tylko…! 8)

http://support.microsoft.com/default.as … ;pl;314106

Ja także jestem posiadaczem tej karty i tak się skada, że wczoraj postanowiłem ją po raz pierwszy zainstalować w systemie Windows XP. Wcześniej testowałem zakupiony hardware w Windows 98 i nie było żadnych problemów, więc z ogromną dozą optymizmu podszedłem do instalacji w XP. I tutaj spotkało mnie całkowite zaskoczenie…

BtCap WDM, Video Capture i Odmowa Dostępu

Mój kłopot polegał na tym, iż w trakcie instalacji tzw. BtCap WDM, Video Capture występował problem Odmowy Dostępu. W internecie nie znalazłem żadnej gotowej wskazówki, która to rozwiązałaby ową bolączkę. Próbowałem zatem kombinować po swojemu, bawiłem się zarówno sterownikami dostarczonymi od producenta na CD, jak i dostępnymi za pośrednictwem jego strony internetowej, ponadto instalowałem jakieś dodatkowe aplikacje, itd. Niestety, nic nie przyniosiło oczekiwanego efektu. Postanowiłem więc sformatować dysk i ponownie zainstalować Windows XP. Po tym zabiegu zatroszczyłem się na początku o drivery do płyty głównej, karty graficznej i dźwiękowej (nie instalowałem jeszcze SP1!), a następnie odpaliłem z kompaktu producenta karty telewizyjnej PixelView plik setup.exe (z katalogu: Bt878p+2k ). System pomyślnie dokoptował soft i po kolejnym restarcie miałem w Menedżerze urządzeń (w kategorii Inne urządzenia [Ta ze znakiem zapytania]) wpisy Kontrolery audio i Kontrolery wideo. Wybrałem jeden z nich i wskazałem Aktualizuj sterownik… , następnie Zainstaluj z listy lub określonej lokalizacji (zaawansowane) i na koniec zaznaczyłem w Uwzględnij tę lokalizację w wyszukiwaniu: dokładnie katalog D:\Bt878p+2k\Drv. Poszło jak z spłatka, zarówno instalacja najbardziej kłopotliwego BtCap WDM Video Capture, jak i BtCap WDM Audio Capture, a później jeszcze dwóch pozostałych, czyli BtTuner, WDM TV Tuner i BtXBar, WDM Crossbar. Zawsze jak kreator pytał skąd instalować, wybierałem wspomniany u góry folder. Udało się!

Ja wiem, że kłopot Bieniasa jest nieco inny, ale tak przy okazji jego posta chciałem właśnie nadmienić o swoich bojach z tą kartą. A nóż komuś się powyższy opisik przyda, bo wiem, iż sporo osób zmaga się z powyższym problemem.

Serdecznie pozdrawiam.

Wrescie zainstalowalem :smiley: Wykorzystalem metode Rivena i dziala! Ale juz zostal mi tylko zabieg kosmetyczny a mianowicie player! Z jakich korzystacie? bo ja mam jakies lipne a poza tym na nich pilot nie dziala :frowning:

Wielkia DZIĘKUWA za pomoc! !!

Uzywam DScalera: http://www.dscaler.org

Ma opcję redukcji szumów dzięki którym mozna poprawić jakość obrazu.

dArk a mozesz mi podac swoje ustawienia w dscalerze? Odbieram wiekszosc kanalow ale nie ktore nie sa w najlepszej jakosci :evil: