aesereht
(aesereht)
2 Listopad 2021 08:25
Stwierdziłem, że poczytam blogi, wybrałem losowy temat zdjęcie kiepskie ale temat ciekawy.
https://www.dobreprogramy.pl/@kot-filemon/historia-kompresji-wideo-od-lat-90-tych,blog,115267
Czytam, całkiem ciekawy. Zaczynam się zastanawiać dlaczego akurat wybrał to zdjęcie, myślę sprawdzę czy to w rzeczywistości jego artykuł.
Reverse image search i mam:
Zdjęcia są te same (chociaż nie zkadrowane) mniej więcej nagłówki te same, sprawdzę pierwsze zdanie podsumowania:
Kiedy byłem młody, posiadanie na komputerze wideo o jakości kinowej 4K było niemożliwe.
When I was young, having broadcast quality standard definition video on a computer was an impossibility.
Więc co to za wpis? Nie ma podanego źródła, że to tłumaczenie więc to po prostu plagiat, chyba że czegoś nie widzę.
1 polubienie
lordjahu
(lordjahu)
2 Listopad 2021 08:38
Jota w jotę. Też czasami tak robię by znaleźć plagiat na blogu. Pięknie
1 polubienie
Teksty zostały ściągnięte na czas wyjaśnienia sprawy. Jeżeli potwierdzimy, że doszło do dwóch plagiatów, konto autora zostanie zbanowane.
Radek68
(Radek68)
2 Listopad 2021 11:45
Czytałem wczoraj ten tekst. Długi, widać że autor się napracował… Myślę, czy czasami nie plagiat? Ale nic z tym nie zrobiłem, nie szukałem. A tu proszę.
Brawo @aesereht !
lordjahu
(lordjahu)
18 Listopad 2021 07:35
@Snow_Rainy serio?
vs
Największy w Europie producent wideorejestratorów, marka Mio, wprowadziła na rynek kamerę samochodową MiVue 886. Rozdzielczość 4K UHD oraz wbudowany HDR sprawią, że kierowca otrzyma wysokiej jakości nagrania niezależnie od pory dnia.
Skoro nie ma czasu na pisanie, to może niech nie pisze na siłę.
To typowa prasówka, jednak na blogu nie powinna się znaleźć, wpis zdjęty. A kolega dostanie odpowiedni przekaz.
system
(system)
zamknięcie
17 Maj 2022 07:42
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.