czy to jest sieć PLUS GSM??kto wie co to za siec
nie nie jest to plus gsm jest to osobna sieć która narazie działa na łączach ery ale w najbliższym czasie przechodzi na swoje. http://www.playmobile.pl tu masz do poczytania
Jest to osobny 4 operator komórkowy. Korzysta jedynie z niektórych przekaźników zasięgu.
Poczytaj na http://www.playmobile.pl
CZYLI JAK MAM TEL ZE SIMLOCKIEM TO JAK MYśLICIE ,ODBIERZE KARTE play??
Złączono Posta : 06.04.2007 (Pią) 21:01
aha a telefon mam na PLUS GSM blokade /simlock/
Złączono Posta : 06.04.2007 (Pią) 21:02
moja znajoma ma play karte w tel i wyświetla PLUSA GSM na ekranie :roll:
spróbuj to się dowiesz
Skoro ma blokadę, to raczej ciężko, żeby działał…
A nie ustawionej tapety lub loga operatora, bo z tego wynika, że też miała w plusie czy nowy ??
włożyla karte “play” do starego swojego telefonu bez simlocka i logo wyświetla jej "Plus gsm pl-Play na wyswietlaczu/automatycznie bez ustawień/
Złączono Posta : 06.04.2007 (Pią) 21:21
:twisted:
Ponieważ na tym terenie nie ma nadajnika play i korzysta z sieci plusa. To jest normalne zachowanie telefonu, kolega ma tak samo.
plus dodatkowo moją swoje nadajniki:), maja większy zasięg niż plus(który co słyszałem w wielu miejscach ciężko jest z zasiegiem)
Tak jak mówisz, Heniuś, nie inaczej :P.
Play jest wytworem firmy P4, czyli Netii + inwestorzy. Aktualnie firma Germanos posiada ok. 23% akcji firmy, przez co rozwiazac umowę z Erą. Aktualnie Play możemy kupić w Empikach oraz MM jak i również w Play Zone. Play podpisać umowę z Polkomtel dzięki czemu na dzień dzisiejszy korzysta z ich zasięgu (Plus GSM). Play oferuje nam karty sim w systemach prepaid i postpaid. Oferta Abonamentowa (postpaid) wygląda następująco, gdy zabierzemy abonament np. 50 zł (najtańszy) to tak jakbyśmy dostali na karcie 70 zł na przegadanie lub sms. Niewykorzystana kwota nie przechodzi na kolejny miesiąc. Minuta rozmowy do każdego kosztuje 0,49 zł. Telefony jakie oferują są atrakcyjne (3g) ale przy abonamencie do 70 zł może nawet do 100 zł to mamy tylko 1 telefon za 1zł (LG KGH311). Reszta telefonów jest bardzo droga i nieopłacalna. Promocja polega na tym ze jak przegadasz do maja np. w 1. miesiącu 50 zł a w 2. 40 zł to oni w maju ci dodadzą do tych 70 zł te 50 i 40, ale tylko na ten jeden miesiąc.
jak juz to ten model LG, to LG KU311.