PLAY zrywanie połączeń powodem zerwania umowy z winy opa?

Mam takie pytanie.

Jestem abonentem sieci Play od niespełna roku.

Od tego czasu mam problem z jakością połączeń, o którym szerzej pisałem tutaj :

http://ludzie.playmobile.pl/blog/entry/ … KIETA.html

Czy to jest podstawą do zerwania umowy z winy operatora bez poniesienia kosztów zerwania umowy ?

Gdzie mogę się udać, bądź gdzie napisać, by do rozwiązania umowy doszło z winy opa ?

Niestety nie mogę normalnie korzystać z telefonu, a z dnia na dzień problemy stają się coraz bardziej widoczne.

Dzisiaj przez cały dzień zrywało mi połaczenia, mam już naprawde dość tego …

czyli wymiana karty sim też nie pomogła??? :frowning:

a pisałeś z biurem obsługi - generalnie z nimi powinieneś.

ewentualnie jeśli chcesz zrywac umowę to chyba tutaj może pomóc rzecznik praw konsumenta - bo pewnie będzie to nie spelnienie warunkow umowy o swiadczenie usług, ale samemu będzie ciężko wygrać z nimi (zresztą jak z każdym opem)

Z tego co się orientuję feler o którym piszesz nie jest problemem o charakterze ciągłem a więc nie może to być podstawa do zerwania umowy bez opłacenia kary.

Odszkodowania przysługują w przypadku gdy usługa nie działa przez 12 czy ileś tam godzin nieprzerwanie. Musiałbys doczytac w PT, bo juz nie pamiętam. :wink:

Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę gdyż lecę z pamięci :slight_smile:

Generalnie w takich sytuacjach operator z reguły stara się zadośćuczynić klientowi jakimiś dodatkowymi minutami, darmową usługa gratis itd.

Ale nie musi to być regułą.

Zawsze możesz zastukać do federacji konsumentów i przedstawić sprawę, powinni przycisnąc operatora.