PlayONLINE


(Kuba215) #1

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Mam problem z internetem, mianowicie korzystam z usługi Play. Jest to modem USB- E160, prędkość 1Mb/s

Zasięg ustala się w granicach 95% - 99%. Ale problem polega na pobieraniu, zgodnie z teorią szybkość pobierania przy tej prędkości neta powinna sięgać 120 - 160 kb/s. Niestety u mnie toczy się ona w granicach 30 - 90(rzadko) kb/s(przy wyłączonych komunikatorach i klientów P2P i po sformatowaniu) :expressionless: więc aż mnie to przeraża. Gra w jakiekolwiek gry sieciowe nie wchodzi w rachubę:/, Ping w CS ( Counter Strike) notuję się na wysokości 500-1000 #-o. Jakość otwierania stron nie jest najgorsza, ale też niczym nie zachwyca. Czy jest ktoś w stanie udzielić mi jakichkolwiek wskazówek, porad dotyczących poprawienia aktualnego stanu internetu, może ktoś już spotkał się z takim problemem jak ja. Z góry dzięki, pozdrawiam

PS. Kolega również korzysta z usług tego dostawcy i jest zadowolony, prędkość pobierania u niego jest przyzwoita 135 kb/s i w gry pyka normalnie, jest oddalony ode mnie jakiś 1km.


(Lobor88) #2

Również korzystam z tej usługi i bywa różnie (zależy z której strony powieje wiatr :P) jak chwyci wiatr w żagle to śmiga, a czasem mam ochotę wywalić kompa przez okno.

Aha o grach sieciowych możesz zapomnieć, no chyba że Tibia czy jak to tam się zwie:P


(Agatonster) #3

Lump ,

Poczytaj - Konkretne tematy... ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif