Witam!
Mam Playstation 2 SCPH-70003 które głośno chodzi podczas odczytu oryginalnej płyty CD z grą. Przy płycie DVD odczyt jest normalny (cichy). Czego to może być wina? Czy wymiana lasera może tu pomóc?
Pozdrawiam!
Witam!
Mam Playstation 2 SCPH-70003 które głośno chodzi podczas odczytu oryginalnej płyty CD z grą. Przy płycie DVD odczyt jest normalny (cichy). Czego to może być wina? Czy wymiana lasera może tu pomóc?
Pozdrawiam!
Sprawdź czy nie widać pęknięć rozchodzących się od środkowego otworu płyty. Jeśli to nie oznaka ze zaraz rozleci się w napędzie to może jest tylko niesymetryczna i wpada w rezonans (co w zasadzie tez mogłoby doprowadzić do pęknięcia podczas odczytu, ale napęd w ps chyba nie osiąga tak dużych prędkości)
Mnie raz z CD zrobił się shuriken a napęd trzeba było wyjąć i rozkręcić by resztki płyty usunąć.
To gra z PS2? Plejka 2 coś ma z tym, że potrafi mieć problemy z odczytem gier na CD. Może być hałas jak u ciebie, a u mnie np. konsola miała problem z odczytem Tekkena Tag i się gra zacinała na amen.
Ewentualnie możesz takie dziwności spróbować:
I tylko z jedną płytą jest problem czy ze wszystkimi CD?
@daras28-82 Niestety nie mam jak tego sprawdzić bo mam tylko jedną grę na CD. Kupię drugą i się odezwę jak działa.
Pozdrawiam!
Ten temat został automatycznie zamknięty 90 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.