Witam!! Mam takie pytanko czy jesli kupie ps3 w Ameryce bedzie dzialac w Polsce i czy gry zakupione w Europie beda dzialac na nim? Jesli nie to co trzeba zrobic aby zadzialalo
na 99% ps3 nie ma blokady regionalnej więc wszystko będzie ci dobrze chodzić
Na standardowym kablu kompozycyjnym wersje NTSC w Polsce będą czarno białe na TV.
Proponuje zakup kabla RGB bądź HDMI aby mieć kolor w wersjach NTSC
jak masz stary TV to kolorów nie będzie, a jak masz telewizor z HDTV to przejściówka Ci nie będzie potrzebna, będziesz miał kolory
I prąd inny
Witam.
Mam pytanko???
Ostatnio zakupiłem PS3:) ale… jest to konsolka z USA wiec w systemie NTSC podobno gry w sys PAL chodza bez problemu, tak chodza, ale…
np. gra PES2008 czasam sie zacina:(
czy ktokolwiek mial te same problemy, mozna cos na to poradzic???przerobic konsole jakos???prosze o pomoc???
Jak gra się zacina to masz uszkodzony czytnik w konsoli albo masz porysaną płytę.
W PS3 bardzo często padają czytniki nieraz nawet po tygodniu
:lol: witam .czytam co tam piszecie ale wiem jedno ,mam ps3 ntsc z usa gry PAL działają a napiecie110v, na obudowie pisze 110v,ale tylko pisze smiało podłaczcie na 240v dziabi…jak rozkrecicie ps3 w środku jest napisane 110v-240v, gry ps2 pal nie idą niestety ale ps3 kupuje sie do gier ps3 , przy okazji mam ps3 60gb.jakies pytanka piszcie odp…
ja też mam podobny problem. Czy jeśli kupię playstation 2 w ameryce(ntsc)
to czy europejskie gry (pal) będą mi działały?
chodzi mi o orginały. bardzo proszę o odpowiedź
Miałem PS2 i wersje PAL nie działały na konsoli NTSC.
A czy jest tak z PS3 PAL, ze nie beda dzialac gry NTSC z Ameryki ??? :? :?
Tak.
Konsole posiadają blokadę regionalną i odtwarzają płyty wyłącznie ze swojego regionu.
Na pewno? Bo mi wszyscy gadają, że gry PS3 z wersji NTSC nie pójdą na PAL i odwrotnie czy PS3 nie ma wersji NTSC/PAL i jest tylko jedna wersja :?
Zamierzam sie zaczaic na jakąś konsole na Lockerz.com i mam odnosnie tego takie pytania:
-
Wszystkie konsole jakie tam są sa w NTSC (PS3 Xbox 360 PSP Nintendo DS) co to dokładnie oznacza? ze musze kupowac specjalne gry (gry dostępne na Lockerz tez oznaczone są NTSC Only) jakis specjalny kabel do telewizora (Panasonic Viera raczej wszystkie mozliwe rodzaje wejsc ma)
-
Czy trzeba by stosować jakiś transformatorek na napiecie 110V
P.S.
Jak ktoś chce zaproszenie na Lockerz.com to pisac na krzychol92@gmail.com lub gg 996278
2–> tak musisz zastosować transformator 230/110 V inaczej konsolka dostanie za duże napięcie i konsolka się może zjarać…
Sorry, że znowu zaczynam ten temat ale podobnie jak mój poprzednik zamierzam wyrwać konsole PS3 na lockerz.com. I jak wiadomo są one w systemie NTSC. I tu pojawia się problem bo na każdym forum jakie czytałem piszą inaczej. Czy ta konsola będzie mi chodziła normalnie mam TV z wszystkimi możliwymi wejściami(HDMI również) i czy gry zakupione w Polsce beda na niej chodziły bez problemów?
Gry będą działały, bo nie mają blokady regionalnej, gorzej natomiast z płytami DVD i Blu-Ray.
Widzę że lockerz się rozkręca, jak tak dalej pójdzie co drugi Polak będzie miał PS3 od nich