Próbuję odtworzyć film o rozszerzeniu avi. Sprawdziłem programem MediaInfo, że dany film został utworzony z pomocą MPEG-4 Visual (XviD) (Pakiewtowy strumień bitów) (Adcanced Simple@L5) (BVOP1). Wgrałem najnowszą wersję kodeków XviD ze strony projektu i film nadal się nie odtwarza. Wciąż wyświetla się komunikat:
Nie można odtworzyć.
Nie można odtworzyć tego pliku. Przyczyną może być nieobsługiwany typ, nieprawidłowe rozszerzenie lub uszkodzenie pliku.
0xc00d36c4
Na innym kompie plik się odtwarza bez problemów. Jak sobie z nim poradzić?
Sprawdz na Potplayer ma wbudowane już kodeki powinno działać bez problemów Ewentualnie jak w pot ci się coś nie podoba w co wątpie bo to świetny player to zawsze vlc zostaje też ma wbudowane kodeki
Podobnie jak MediaInfo, AVIcodec wskazał, że kodek w przypadku danych plików to XVID Mpeg4, AC3 DVM.
Komp, na którym nie odtwarzają się filmy jest na Windows 10 Pro. Filmy próbowałem odtwarzać w “Filmy i TV” oraz “Windows Media Player” i nie działa w obu programach. Na drugim kompie mam Windows 7 i filmy odtwarzają się zarówno w “Windows Media Player” jak i w “Media Player Classic Home Cinema”.