Plik dźwiękowy (b.ważny, z 2007 r.) z rozszerzeniem dvf nie da się otworzyć

Otóż mam na dysku mojego komputera, ale także na dwóch płytkach DVD malutki plik z głosem mojego wnuka. Nagrałam go na dyktafonie Sony pewnie z 15 lat temu, kiedy wnuk był mały. Potem przeniosłam to nagranie na komputer. Dla bezpieczeństwa przekopiowałam na jeszcze dwie płytki, żeby plik nie zginął, bo chciałam wnukowi odtworzyć go jak skończy 18 lat.

Plik otwierał się, odtwarzałam go co jakiś czas. Niestety, już od kilku lat nie zaglądałam do niego i trochę o nim zapomniałam. Zmieniałam chyba dwa razy komputery na nowsze. No i właśnie przyszedł czas na odtworzenie pliku wnukowi, a tu plik nie chce się otworzyć.

Plik wygląda tak: 001_A_002_2007_02_01.dvf (389 KB), ale nie wiem jak go tu dołączyć. W Internecie wyczytałam informację, że pliki z tym rozszerzeniem otwiera program Digital Voice Player. Zainstalowałam. Niestety otrzymuję komunikat, że plik jest niekompatybilny. Kiedyś, przed paroma laty, w starym komputerze z Windows 7, plik był odtwarzany bez problemu. No i nie wiem czy plik jest tak stary, że nowsze programy go nie otwierają? Ale może ktoś znajdzie jakiś sposób? Może jakoś można przekonwertować ten pliczek? Ja się na tym nie znam, Bardzo mi zależy na jego otworzeniu?

Zapodaj plikiem na PW, spróbuję Ci go skonwertować w pracy.

albo spróbuj TO

Spakuj do zip, żeby skrypt forum się nie strzępił i załącz do posta.

obraz

Dołączam skompresowany plik.

001_A_002_2007_02_01.zip (384,9 KB)

Mam komunikat, że Windows 10 Pro nie jest obsługiwany przez Voice Editor w wersji 3.3.01.

Sprawdź to: 001_A_002_2007_02_01.zip (306,7 KB)
Nie mam na tym komputerze karty dźwiękowej, więc nie wiem czy konwersja przebiegła poprawnie.

Bardzo, bardzo, bardzo serdecznie dziękuję. Udało się!!! Słyszę głos Wnuka sprzed wielu lat! Mimo, że jakość dźwięku nie jest najlepsza, to i tak bardzo jestem wdzięczna i pełna podziwu dla Pana umiejętności. Serce także rośnie starszej osobie (czyli mnie) jeżeli widzi, że są jeszcze ludzie, którzy chcą pomagać. Jeszcze raz serdeczne dzięki. Pozdrawiam.