Plik INDEX się nie otwiera


(Tomi915) #1

1.thumb.jpg.687f57310d516baeaeff8f3f62b9

Cześć,

 

od lat mam galerię na własnej stronie, wszelkie zmiany wprowadzałem przez panel admina tej stronki edytując plik INDEX. Do dziś przysiągłbym, że miał on rozszerzenie INDEX.html. Czasem edytowałem zwykłym notatnikiem, bo to html, a czasem TotalCommanderem.

Dzisiaj chciałem coś zmienić itp, a ten plik INDEX ma rozszerzenie .swf i otwiera mi jakieś krzaczki na TotalCommanderze i Notepad++ żadna zmiana  kodowania itp. nie pomaga...Zerkam więc z "spakowany" szablon na dysku, tak, jak go kupiłem...tam także .swf!  Ściągam więc na próbę przypadkowy darmowy szablon html, a tam elegancko plik INDEX jako html i mogę byle gdzie go edytować. Szlag mnie trafia! o co kaman? Oczywiście strona działa poprawnie...

 

 


(Drobok) #2

Nie masz tam przypadkiem dwóch plików o ten samej nazwie a o różnych rozszerzeniach ? :stuck_out_tongue:

Poza tym jesteś pewien że nie pomyliłeś serwerów albo czegoś w ten deseń ??


(Tomi915) #3

Są 2 o nazwie INDEX z różnymi rozszerzeniami (foto wyżej), ale ZAWSZE tam raczej były…Sprawdziłem teraz goły szablon na dysku, tam również są 2.


(Drobok) #4

swf to rozszerzenie pliku flash. Powinieneś otwierać więc ten drugi plik (o rozszerzeniu php).


(Tomi915) #5

Są TYLKO 2 pliki INDEX, wiem, że ten do edycji powinien mieć rozszerzenie np. HTML tak jak w przykładowym szablonie, który pobrałem. Obecny szablon, który od lat używam mam osobno na fizycznym dysku spakowany .zip w stanie nienaruszonym, tak jak go kupiłem…i tam tez brak INDEX.html czy php    cuda jakieś…


(Drobok) #6

Ja jakoś na liście plików na zdjęciu które masz w pierwszym poście widzę plik index.php (jest nad index.swf)


(Tomi915) #7

Tak, to 1 “podstrona” z tekstem na stronie typu WITAM NA MOJEJ STRONIE wybór wersji pełnoekranowej itp. i bez problemu mogę ten plik edytować. Ja nie mogę dostać się do edycji strony głównej, tam gdzie mam galerię foto, opisy, zakładki…


(Drobok) #8

Wrzuć link do strony bo się nie dogadamy. Jeśli to strona we flashu to w edytorze flasha powinieneś ją edytować. A jeśli nie masz tam kilka plików xml więc zapewne w nich są trzymane jakieś dane.

Którego szablonu używasz ? Wrzuć zawartość tego pliku php.


(Tomi915) #9

Średnio mogę podać adres stronki, zresztą ona działa i to nie istotne. Całego szablonu nie wstawię, bo…nie był darmowy. Serio nikt nie rozumie? Wyżej na foto pokazałem CAŁĄ zawartość szablonu na TotalCommanderze i ZAWSZE tam edytowałem sobie plik INDEX.html a teraz go NIE MA…


(Drobok) #10

Tego nie można zrozumieć, nawet nie wiesz na ile sposobów można rozplanować kod źródłowy. Wszystko zaczyna się od index.rozszerzenie lub w zależności od konfiguracji a dalej to już jak komu wygodnie. Nikt ci tego bez kodu nie wywróży. Z mojej strony EOT

Nie chcesz podać wymaganych informacji na forum to pisz do autora szablonu, lub nauczyć się technologi w jakiej napisany jest szablon. Ja gdybać nie mam zamiaru.


(Tomi915) #11

Czyli jak zwykle na tym forum, ZERO pomocy, wieczni kwękacze…przez jakieś 2 miechy napisałem 4 różne posty i wiecznie zagubieni, ale na szczęście u konkurencji max 4 godzinki i wszystkie problemy rozwiązane. 

 

Pokazałem foto “live” z Total Commandera połączonego z moją stroną i zawartością szablonu z zapytaniem którym plikiem edytować sobie zawartość strony. Co ma do tego adres czy wygląd strony. Jest to galeria flash, ZAWSZE (od ponad 5lat) edytowałem sobie plik INDEX.html ale go…BRAK. To jest zawarość pliku INDEX.php5

 

  $exp = explode("/****/",$value);

  };


(Fizyda) #12

To skąd się wziął ten plik skoro go 5 late temu nie było?

Jeśli konkurencja Ci pomogła po co dalej ciągniesz temat?

Nie dziw się że nikt Ci nie pomógł bo nikt nic nie rozumie, i nikt tu nie wywróży co się stało.


(Tomi915) #13

Po jakiś 2 latach chciałem coś zmienić, zalogowałem się przez TotalCommandera JAK ZAWSZE wcześniej i zamiast INDEX.html który zawsze sobie edytowałem - zobaczyłem INDEX.swf    Jaśniej nie potrafię. 

 

Na poprzednie tematu tutaj nie uzyskałem pomocy tylko dziwactwa i kwękanie, dlatego liczę kolejny raz na pomoc gdzie indziej…

Nie ciągnąc więcej tematu skoro nikt nie wie jaki plik można sobie edytować, żeby wprowadzać zmiany. Wszystkie dostępne pliki pokazałem na foto. Już chętnie wstawię cały szablon strony jak nowy tylko co to da? skoro jakimś cudem tam tez brak INDEX.html…


(Fizyda) #14

Wygląda to tak że “szablon” to strona we flashu, nie wiem jak ją edytowałeś wcześniej, ale wątpię byś edytował plik .html raczej plik z którego korzystała strona we flashu. Ale nikt Ci nie powie co to za plik bo skąd ktoś ma wiedzieć co autor strony sobie wymyślił i jak zorganizował strukturę plików.

A edytować to sobie możesz każdy plik.


(nintyfan) #15

Masz tam plik z rozszerzeniem php5. Być może firma dostarczająca szablony, która może jest jednocześnie firmą hostingową, zmieniła szablon na flashowy?


(kostek135) #16

Z tego tylko wynika, że tego pliku nigdy tam nie było. Pliki nie znikają z archiwów .zip - co najwyżej archiwum może się uszkodzić i nie otwierać.