Parę dni temu zakupiłem odtwarzacz mp4 (Creative Zen Mozaic). Wgrałem sobie tam muzykę i jeden film z którym mam kłopot.
Filmu odtwarzacz nie odczytuje i w związku z tym chciałem go usunąć aby nie zawalał miejsca lecz gdy chcę go skasować nie daje się…
Otwieram Mój komputer -> Wybieram Creative Zen Mozaic ->Storage Media -> Video -> Klikam prawym przyciskiem myszy na film i klikam usuń -> Okienko czy chcę usunąć (daje OK/TAK) -> Okienko że nie można usunąć tego pliku ponieważ jest chroniony. Poniżej daję ss…
PPM* na zablokowany plik -> Wybierz opcję Unlocker -> Jak wyskoczy okno z aktywnymi procesami kliknij przycisk Uwolnij wszystko -> Spróbuj usunąć plik.
jeżeli pojawi się okienko, że nie znaleziono procesu blokującego plik, wykonaj takie kroki:
PPM* na zablokowany plik -> Wybierz opcję Unlocker -> Jak wyskoczy okno z komunikatem o nie znalezieniu blokujących procesów, wybierz opcję Usuń -> Kliknij przycisk OK -> Jak wyskoczy potwierdzenie, kliknij OK.
lub sformatuj MP4.
Mój komputer -> PPM* na urządzenie MP4 -> Wybierz opcję Sformatuj -> Kliknij przycisk Formatuj -> Na ostrzeżeniu, który wyskoczy kliknij przycisk Tak -> Poczekaj cierpliwie -> Po wyskoczeniu potwierdzenia kliknij OK -> Kliknij przycisk Anuluj
Start -> Mój komputer -> Naciśnij klawisz Alt -> Narzędzia -> Opcje folderów -> Zakładka Widok -> Odznacz opcję Użyj prostego sposobu udostępniania plików (zalecane)* -> Kliknij Zastosuj, potem OK -> Wejdź na urządzenie MP4 -> PPM na zablokowany plik -> Wybierz opcję Właściwości -> Zakładka Zabezpieczenia -> Wybierz grupę Użytkownicy -> Zaznacz pole wyboru z napisem Pełna kontrola obok -> Kliknij przycisk Zastosuj, potem OK -> Spróbuj usunąć plik.
* - Nie wiem, jak to się nazywa, bo nie mam systemu Windows XP.
spróbuj zrobić tak: kliknij prawym na plik, kliknij na właściwości, odznacz atrybuty “tylko do odczytu” i “archiwalny”. Jak nie masz zaznaczonych to nic nie rób. Spróbuj usunąć plik. Jak nie pomoże to już nie wiem co zrobić.
,Wejdź na urządzenie MP4 -> PPM na zablokowany plik -> Wybierz opcję Właściwości -> Zakładka Zabezpieczenia -> Wybierz grupę Użytkownicy -> Zaznacz pole wyboru z napisem Pełna kontrola obok -> Kliknij przycisk Zastosuj, potem OK -> Spróbuj usunąć plik."
Nie mam Zakładki ZABEZPIECZENIA…
Pomoże ktoś na jakiś inny sposób? Poczekam jeszcze na kilka odpowiedzi jakby ktoś wiedział… Jak nic nie pomoże - format X_x…