Witam!
Wszystkie gry instaluje na “D” i niektóre gry po reinstalce windowsa na “C” nie działają. Słyszałem że niektóre gry instalują jeszcze jakieś pliki domyślnie na “C” i to wszystkie do tego samego folderu. Gdzie jest ten folder ?(jeśli jest )
Witam!
Wszystkie gry instaluje na “D” i niektóre gry po reinstalce windowsa na “C” nie działają. Słyszałem że niektóre gry instalują jeszcze jakieś pliki domyślnie na “C” i to wszystkie do tego samego folderu. Gdzie jest ten folder ?(jeśli jest )
Gry niedziałają prawdopodobnie przez brak kluczy w rejestrze.
Właśnie o to chodzi. otóż podczas instalacji jakiegoś produktu czy to gry czy programu niektóre pliki instalują sie w katalogu WINDOWS i zachodzą zmiany w rejestrze i po reinstalce Windowsa te pliki zostają usunięte i produkt nie uruchamia się prawidłowo
poprostu powinnes zrobic sobie kopie (backup) rejestru przed reintalka systemu (chyba niemusze mowic ze kazda gierka ;program zapisuje w rejest. dane o miejscu nagrania folderu np. info o danym produkcie i tak dalej ;ogrom danych)
wiec sie niedziw ze niektore programy czy giery ci sie nieodpala:
czesc z nich znowu woisze te dane do rejestru ,a niektore nie i wtedy jest problem ,albo kopia zapas. rejestru (jesli ja wykonales) ,albo intalka jeszcze raz danej giery czy programiku to tyle:
–kopia rejestru–
start/uruchom/regedit i robisz tak zaznaczasz calosc moj komputer ewent dany wpis od danej gierki jak wiesz jaki np.
potem klikasz plik (u gory masz) i eksportuj ,zapisujesz rejestr lub jego czesc na dysk /potem by wgrac go spowrotem masz opcje import
A jak sie robi tą kopie rejestru?
Win+R->regedit->Plik->Eksportuj…
Jeszcze wyeksportuje cały rejestr, a po co mu to? Po świeżej instalacji?
Lepiej już znaleźć odpowiednie klucze w gałęzi HKEY/Local
Machine/Software…
tomi_lee
Lepiej jeszcze raz zainstalować grę.
Jeśli możesz, to napisz jaka gra nie chce Ci chodzić.
Bo u mnie po niedawnym formacie C: wszystko chodzi aż miło (Morrowind,
Unreal, Starcraft) - aż się zdziwiłem :o