Plis help - me zginęły mi ikony na pulpicie ;(


(Sylwia81) #1

Witam.

Kompletnie jestem zielona w temacie komputerów i oprogramowania dlatego proszę Was o pomoc.

Otóż komputer mi nie działa, tzn laptop Toshiba, nie pierwszej młodości, ale do tej pory nie sprawiał problemów. Wczoraj po wyłączeniu nie chciał się włączyć, tzn niby uruchamia się Windows (XP Professional), ale po uruchomieniu komp wydaje dziwne odgłosy i nie może załadować pulpitu :frowning: Tzn wyświetla się sama tapeta bez ikon programów, nie widać też paska zadań oraz menu Start ... Próbowałam uruchomić jakiś program przez Menedżera zadań i udaje mi sie uruchomić wszystko prócz przeglądarki Internet Explorer. Niestety pulpit nie powrócił, po wielu restartach jest tak samo, komputer warczy i nie chce załadować pulpitu. Czasami po uruchomieniu systemu wyskakuje komunikat błędu z informacją, że wystąpił problem z aplikacją IEXPLORE.EXE i zostanie ona zamknięta.

Orientuje się ktoś co to może być i czy jest na to jakiś sposób?

Wieczorem postaram się wkleić komunikat błędu, który wyskakuje po uruchomieniu systemu


(sdar) #2

Proszę o zmianę tytułu na bardziej konkretny.

Użyj opcji icon_edit.gif

Dodatkowo, proponuję zapoznanie się z TYMI informacjami.


(Mhassi) #3

winda sie wykrzcza można spróbować to naprawić ale za dużo jest do pisania i nie zwasze pomaga tak że najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji jest Format i Reinstalacja Systemu :-o

A co do tych odgłosów to jakiego typu one są tzn. czy z głosnika/głośników czy bardziej metaliczny bo możesz mieć problem z dyskie twardym :shock: