Witam bardzo serdecznie
Mam już tutaj konto ponad 3 lata, a jeszcze nie napisałem nic ciekawego, za co z góry przepraszam - Przynajmniej śledzę subskrypcję
Przejdźmy do konkretów, aby temat nie poleciał mi w kosz
Mam pytanie, mianowicie czy ta płyta główna:
http://www.asrock.com/mb/AMD/960GC-GS%20FX/index.pl.asp
Będzie obsługiwała mój dosyć stary procesor, jakim jest AMD Athlon 64 XP-M 2800+ 1,6Ghz?
Kupno tej płyty głównej jest dla mnie bardzo realne, ze względu na to, iż dużo przeglądam, spaliłem już na gwarancji 5 płyt MSI i po gwarancji zostałem zmuszony odstawić spaloną płytę główną w kąt, a mam zamienną na AGP 8x i ramy DDR1 DIMM, gdzie dosyć problematyczne jest korzystanie bez zacin z tego sprzętu. Mam DDR2 i 3 niepotrzebne jakiś 3gb dwójek i trójek, więc idealnie by mi podpasowało pod tą płytę, a ma ona zintegrowaną również kartę pci-e, która i tak byłaby szybsza niż moja agp 8x, a do przeglądania, skypa, max jakichś programów graficznych nie wymagających jak znalazł.
Wykaz z aida32, aby nie było nieporozumień związanych z socketem/ghz/procesorem/:
*I drugi wykazik:
Czuje, że procesor wyrabia i to nieźle wraz z dyskiem WD (który juz staruszek ale wyrabia bo agp 8x i ramy 512mb ddr1 dimmy to przesada w 21w.
Obecnie 15 kart na FF, gimp, winamp i chodzi znośnie płynnie
Z góry dziękuje za odp.