ogólnie nie widzę sensu kupna tak drogiej płyty. zastanów się co tam wsadzisz - karta graficzna, dysk, nagrywarka, masz coś jeszcze? moim zdaniem szkoda kasy.
no i co to za ram? płyta za pięć stów i ram no-name 1333mhz? to nie sensu! szkoda kasy
pamięci to najmniejszy problem ,zawsze możesz zmienić
oj ma sens ,jeśli autor ma zamiar bawić się w podkręcanie procesora to jak najbardziej brać płytę z mocną sekcją zasilania (sugerowałem się tym chłodzeniem i podanym zestawem )
pamięci nawet bym nie ruszał ,niech zostaną te co są
podałem płytę tak pomiędzy cenowo tym co podał mrFreeze
Ramy 1333 wystarcza spokojnie, nawet jak noname to można je wymienić, a mam przeczucie ze gość nie wie co ma wsadzone i zapewne okażą się to Kingstony, lub GoodRam
Tak samo płyta, gość będzie chciał podkręcać, i stać go na taka płytę niech bierze i kreci procesor do upadłego, nawet o ramy nie zahaczy jak to i5-4670K
Dla przecietnego kowalskiego i gracza to różnica miedzy 1333 a 1600 jest żadna i nawet do 1800 na ramach jest żadna.
kręcić płytę za 260 zł może tak samo jak tą za 500zł. ASROCK się o to troszczy doskonale, nawet starsze płyty tej marki po zmianie biosu można kręcić pod darmowym programem AXTU który pobiera się ze strony producenta.
jak można wkładać ram 1333 do płyty za 500zł która prosi się o SLI, RAID wielu dysków i wypełnienie slotów wszelkim sprzętem a nie najtańszym i najsłabszym ramem…
No spokojnie spokojnie. Narazie są to jakieś no-name… Nie są to good-ramy ani nic bo nie ma na nich nic napisane. Procek chciałbym pokręcić maksymalnie jak się da. Aktualnie mam 2x ssd ten samsunga 250gb i 120gb od kingstona i 2tb hdd ale nie chce mi sie patrzeć jaki. Nagrywarka blue-ray. Nie chce pakować najtańszych części . Wiadomo - na raz nie ma się zazywczaj 7 tys żeby kupić wszystko więc powolutku. Ramy planuje kupic potem Crucial BallistiX 2x8GB (albo 4x8gb) oraz grafike r9 280x od asusa. Pytałem tylko czy ten zestaw jest opłacalny czy jednak za tą cenę mogę kupić coś lepszego.
Faktycznie… To samo… Sorki nie zauważyłem. byłem do 30h pracy.
Ok, Dzięki wielkie za wasze wypowiedzi. Ani trochę nie pomogły mi w podjęciu decyzji ;D Nie no żart. Kupuje zestaw który zaproponowałem za cenę którą zaproponował mi mrFreeze . Tak nawiasem mam przez to do sprzedania amd fx-6300 nigdy nie kręcony. 100% sprawny daje gwarancje rozruchową. Nowy kosztuje 420zł wiec sprzedam za 250zł.
Aaa. Przepraszam. Głupie pytanie… Ale na fon nie wyświetlało mi całej nazwy… Niepotrzebnie pytałem. Sorki za spam. Mam nadzieje, że będzie się nieźle kręcił ten procek na tej płycie. ;D (chciałbym co najmniej 4.5 Ghz)
A mam jeszcze takie pytanko, bo wcześniej nie zajrzałem i nie zmierzyłem głębokości obudowy, niestety cooler się nie zmieści;/ Potrzebował bym fajna obudowę w niezłej cenie, przeglądałem sobie i natknąłem się na http://allegro.pl/antec-p280-super-mid-tower-3-gry-gratis-i4159760648.html (nowa warta okolo 500zł) No a nowa mi nie jest potrzebna. Co wy o tym myślicie ?