Płyta główna nie wstaje po włączeniu przycisku ON

Witam, ostatnio zmieniłem płytę główną na tą z podpisu. Denerwuje mnie jednak to, że gdy włączam komputer, normalnie przyciskiem, komputer się uruchamia lecz do monitora nie biegnie sygnał z obrazem, gdy zrobię reset uruchamia się już wszystko w porządku i wyskakuje podczas ładowania systemu okno z “Uruchom system Windows normalnie”. Format był robiony po zmianie. Po uruchomieniu monitor nie reaguje i po resecie jest wszystko ok. Może być to spowodowane faktem, że za każdym razem gdy wyłączam komputer, wyłączam także guzikiem monitor(dużo energii bierze). Mam też włożony adapter do drugiego slotu PCI-E.

Dodane 06.05.2009 (Śr) 15:01

Widzę, że nikt nie potrafi pomóc. Temat do kosza można.

Czy problem też występuje po zablokowaniu 4 rdzenia ?? na innym forum czytałem o podobnym problemie po odblokowaniu 4 rdzenia.

Obojętnie w jakiej konfiguracji…

proponowałbym zaktualizować bios na płycie głównej jeśli jest jakaś nowsza wersja.

Tak, wszystko rozwiązał update biosu, bardzo prosta instalacja z poziomu windy.

aktualizacia biosu i nie napisałeś czy po zmianie płyty przeinstalowałeś windowsa a to też trzeba zrobić.

konieczność reinstalacji systemu w głównej mierze zależy od zmiany kontrolera dysku jeśli ten sam to system powinien wstać/nowsza wersja teoretycznie też.