Płyta główna pod 775

Witam.

Dziś po ujrzeniu bluescreena muszę kupić nowe MB.

Wymagania:

Socket 775 (obsługa Core2Duo E8500)

DDR2 800

4 porty Sata

PCI-E x16 2.0 (do Geforce GTX260)

Cena do £100.

Co polecacie? Z góry dzięki za pomoc.

Gigabyte EP45-UD3LR

Asus P5Q Deluxe

Asus P5Q PRO

Co do tych asusów to mi SLI czy tam Crossfirex nie są potrzebne więc nie chciał bym za to płacić.

Czekam na więcej bo jak się domyślam ten Gigabyte nie jest jedyny ale dość ciekawy.

A co to za bluescreen? Jaki błąd stop?Po czym wnosisz że to płyta główna? :slight_smile:

po tym że zacina się w tym samym miejscu nie ważna czy dyski podłączone czy nie, laga ma zaraz po załadowaniu biosu i tylko kreska miga w lewym górnym rogu ekranu… Po resecie biosu to samo. A po drugie już kilka miech temu zaczęła się knocić np: nie trzeba było zresetować bios bo nie chciał się z netem łączyć.

Jak na pclabie przeczytałem test tej Gigabyte GA-EP45-UD3LR to bardzo dobrze wypadła.

Raczej ją kupuje.

Aktualizowałeś bios?

ta. Chodziła dwa i pół roku więc miała prawo się zepsuć.

Moim zdaniem to jest bardzo krótko :slight_smile:

Śpieszmy się kochać nasze mobaski,tak szybko odchodzą :smiley: ,według mnie skoro chce kupić nową to niech kupi nową,tamte płyty asusa są boskie ale propozycja mati75 z tym Gigabyte jest lepsza,śmiało kupuj.

Większość moich płyt pada po 3 latach… tylko te stare jeszcze pod pentium III się wieki trzymają.

Ja obecnie mam 2 lata ASUS P5K i mogę gorąco polecić. Kręcę jak się da wszystko co można i jakoś daję radę ;] a i nie dużo kosztuje.