Witam poszukuje taniej uzuwanej płyty pod pentiuma g2030 do 100 zł . Mile widziane linki
Dobrej za 100 zł nie dostaniesz, ew. używane z demontażu stacji roboczych, które są, delikatnie mówiąc kiepskie. Drugie tyle i na pewno coś się znajdzie.
Ze stacji roboczych są jak najbardziej dobre i porządne, jednak może być problem z kompatybilnością, sterownikami czy nawet brakiem podstawowych funkcji i opcji.
Jednak za 100 zł tak czy siak będzie ciężko. Ja jeszcze nie tak dawno miałem Core i5-3470 z płytą MSI H61M-P31 i było ok. Jednak ona taniej jak za 150 zł nie chodzi. To płyta na najsłabszych chipsecie, z dwoma slotami RAM i to wersja bulk, także w ogóle nie wiem czy taniej znajdziesz.
Są kiepskie pod względem rozbudowy i właśnie kompatybilności. Tego się nie montuje w domowych komputerach na własną rękę, bo można się nieźle przejechać - poza tym często brak jednoznacznej odpowiedzi czy opisu w dokumentacji co z tą płytą zadziała i jak się będzie zachowywać. Nie wspominając już, że wiele z tych płyt jest krojonych pod jeden konkretny config.
…jednak można trafić dobrze. Przed tym MSI miałem właśnie jakąś płytę ze stacji. Nie pamiętam tylko za cholerę czy to Dell, HP czy może Acer…ogólnie była przyzwoita, jednak brakowało mi złącz na wentylatory w obudowie i nie miałem oczywiście zaślepki na tył obudowy. Ale trafił ją szlag.