Płyta główna - problem albo błąd TMPIN

Nie wiem czy to prawda czy fake chodzi mi o temperatury TMPIN a tak pozatym to co to są te TMPIN 0,1,2,3,4,5,6 zaobserwowałem to po czyszczeniu kompa chciałem zobaczyć jakie mam temperatury a tu wyskakuje to

płyta z170p asus
reszta screenach

UP dalej to samo

2 to chyba mostek północny , 120 stopni, grubo.

Może błąd lub nieobsługiwany czujnik.
Najlepiej sprawdź temperatury na ekranie uefi lub korzystając z oprogramowania producenta danej płyty (jeżeli takie udostępnia).

120 stopni na mostku? Bardzo grubo wręcz.
Do sklepu i reklamuj NataPizda

Jeb kjde

Co Wy go straszycie? Czujnik padnięty, a nie temperatury wysokie. HWMonitor to ogólnie kiepski soft. Sprawdź HWInfo, ale wygląda na to, że czujnik płyty padł. Pozostałe to albo również uszkodzone czujniki, albo po prostu ich nie ma, ale są na nie przeznaczone miejsca.

To jednak warto sprawdzić, szybkie zamkniecie, wyciągamy kabel z pądu i kładziemy palucha na mostek. Jak będzie letni, to czujnik uwalony (co i tak jest powodem do reklamacji!), jak odskoczy z bólem, to jednak czujnik działa…

To Z170. jesteś pewien, że jeszcze jest na gwarancji? Mostek nie nagrzeje Ci się do takiej temperatury w spoczynku, nawet jak go zostawisz na golasa.

Jeżeli kupiony na Allegro np. w “nowym secie”, to jest szansa. :wink:

niestety jest już po gwarancji. W niebieskich kółkach wszystko jest letnie, odrobinę cieplejszy jest chipset, możliwe czujnik się zepsuł. No nic dzięki.

a i to jest temperatura w spoczynku na pulpicie