Płyta główna rtx

Nam pytanie y płyta główna B360m pociągnie rtx? Czy lepiej jest kupić jakąś lepszą?

Najlepiej na am 4, na Intela czekaj na nowa generację. Doda HT, czyli +30% wydajności. :wink:
A najlepiej podaj modele konkretne… tej płyty, nie czpi sam.

Płyta b360m pro vdh wymieniam w tym momencie procesor na i5 9600k i ssd na 512gb

Osobiście odradzam takie połączenie, płacisz drogo za coś… kiepskiego. Jeżeli Intel to dopiero następna generacja, tutaj masz:

• procek z gołymi 6 rdzeniami, szybko umrze…
  • zależy jaki RTX, mocny może mieć lekki minus.
  • płyta ma gołe sekcje zasilania, nie sądzę byś sobie podkręcanie zrobił, dlaczego więc K?

Rtx 2060 raczej ale jak coś to narazie bym nie wymieniał mam teraz gtx 1050 i nie mam pieniędzy za bardzo na coś lepszego, k czytałem że jest to najlepsza opcja za taką cenę oraz świetnie sprawdza się w grach takze stąd ten wybór. Czyli rozumiem rtx 2060 pójdzie? Wymiana procesora nie jest na lata bo zamierzam za 1,5 roku kupić jakiegoś dobrego kompa A teraz chce się zadowolić tym co mam

Jeżeli chcesz, ogólnie poważnie pomyślałbym na co procek z integra jak masz kartę? Po co K jak nie podkręcisz? Na start przepatrzyłbym ten wpisik i… z RTX tez bym pomyślał.
Do porządnego Ray Trackingu 2060 to za mało, do 5700 wychodzą zaś lepiej przy zwykłej grze. Ogólnie Szanuje swoje pieniądze i dlatego taki zakup procka za tysiaka na “przeczekanie” przyprawia mnie o palpitacje serca. :wink:

https://pclab.pl/art81467-37.html.

Te karty nie wymagają jakichś specjalnych płyt.
Musisz mieć:

• Jedno wolne gniazdo PCIE3.0 x16
  • Zasilacz wyposażony we wtyk PCIE 8-pin o mocy >=500W
1 polubienie