Płyta główna spalona czy nie?

No przed chwilą chyba mi jebła płyta główna, święci się taka czerwona dioda, nie wiem co to oznacza… dodam że płyta to MSI x99a gaming 7.

Instrukcja od płyty na ten temat nic nie mówi?

Może to być dioda zasilacza przy tym złączu. Zostaw 1 RAM, wyjmij grafikę jeśli masz zintegrowaną.

Mnie już w podstawówce nauczyli, że red light to czerwone światełko, a uczyłem się dopiero od 4 klasy, nie przedszkola jak obecnie. W tej samej podstawówce, a lekcje informatyki tez miałem bodaj od 5 czy 6 klasy, nauczyli jak z Googla korzystać.

Dzięki tej bezcennej wiedzy wiem dziś, że czerwona diodka wskazuje na problem z zasilaczem najpewniej.
https://forum-en.msi.com/index.php?topic=276071.0

Dobra temat rozwiązany, odłączyłem kompa od prądu, dioda znikła i normalnie odpalił.

Mimo wszystko należałoby sprawdzić ten zasilacz (czy cokolwiek innego sugerowanego przez instrukcję prz czerwonej lampce), jak masz możliwość zobacz napięcia. Komputery nie wyłączają i nie odmawiają uruchomienia przez focha;P

mój zasilacz ma zabezpieczenia przed wszystkim tak jak podaje producent więc nie obawiałbym się o to. Be quiet dark power pro 11 1000W

Samochody też mają poduszki powietrzne, strefy zgniotu, a kilku pasażerów dzisiaj 2 metry pod ziemia leży. Tak żartem, ale nie przechodziłbym do porządku dziennego, jeżeli coś się psuje/nie działa jak powinno to trzeba to na gwarancji jeszcze zlokalizować i odesłać. :wink: