Ja mam oddzielny kontroler PCI, który dodaje 2 sloty ATA, ale odradzam Ci go kupować bo ja mam same z nim problemy. Możesz kupić przejściówkę z ATA na SATA i wtedy dysk podłączysz pod slot SATA na mobo.
Coś lepszego to dopiero pod AM2+ http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/261763 ,ale jeśli nie myślisz o rychłej zmianie procesora to sobie daruj, bo już niedługo będzie wchodzić podstawka AM3
Co do złącza ATA to będę miał podłączone pod nie 2 CDROM`y i zostają mi jedynie złącza SATA wiec tak czy siak muszę jakoś ten dysk podłączyć nie chcę żeby 80GB leżało na szafie i sie kurzyło.
Ogólnie to musi być SLI w zamówieniu mam już wpisane 2x GF 8600GT, a to jest moje zamówienie:
Jeśli chodzi o resztę sprzętu to jeszcze go nie mam ale wyżej jest lista tego co będę miał tylko ta feralna płyta główna nie mam jej w sklepie chcę dobrać coś podobnego nie koniecznie na chipset nVidi może być AMD i musi być SLI
generalnie kiepski zestaw, bardzo słabe pamięci, procesor lichy.
Dysk wolny a karty graficzne z ilością pamięci jakiej nigdy nie zdołają wykorzystać.
W dodatku wszystko cholernie drogie.
Jaki zasilacz do tego ?
Jeśli dopiero co to zamówiłeś, lub jeszcze nawet nie zdążyłeś zapłacić to zrezygnuj! Niedawno zostało zaktualizowane prawo dotyczące sprzedaży wysyłkowej. Klient ma prawo oddać towar w przeciągu 10 dni (wcześniej 5dni) bez podawania przyczyny.
No to jeżeli kiepski to podaj coś lepszego tylko nie dodawaj do tego procesorów intela a i karty graficznej nie zmieniaj bo jedna taką mam już w domu dobrze by było żeby grafika działała w SLI Zestaw może kosztować maksymalnie 1150zł
Ta płyta jest trochę za droga 402 zł to nie za bardzo
jeśli masz kasę, to do gier będzie dużo lepszym wyborem. A to że masz już jedną kartę nvidii nie znaczy że masz ją łączyć w SLI. Sprzedaj ją czym prędzej, a do nowego zestawu dobierzesz jakiś chłodny 9600Gt który będzie znacznie wydajniejszy od tamtych dwóch
Nie chce intela bo mój ojciec kupił kompa z procesorem intela i ma z nim same problemy już 3 raz pojechał na gwarancje po prostu AMD dla mnie jest bardziej przekonujący korzystam z nich już ponad 5 lat i nigdy ni miałem problemów z tymi procesorami.
Tego GF8600GT kupiłem miesiąc temu zapłaciłem 300 zł a na GF9600GT nie mam ponad 500 zł, to trochę za drogo. dlatego po prostu teraz chcę dokupić drugiego takiego samego GF8600GT i połączyć w SLI
Kwota tego zestawu nie może przekroczyć 1150 zł
Nie dodawaj grafiki na razie jedną mam w domu i mi wystarczy za miesiąc dokupię sobie drugą żeby mieć SLI
Eh ja tu prosiłem tylko o inną płytę główna na chipset AMD lub nVida innego producenta, potem wyszło ze niby zamawiam jedno wielkie G****, a w końcu skończyło sie na tym żeby zrobić nowy cały zestaw. Więc słucham ofert albo inna płyta główna albo cały zestaw. Sam nie wiem już co mam wybrać, namotaliście mi w głowie.