Płyta główna

Witam. Mam taka płyte główna i mam pytanie, czy obsługuje ona pamieci DDR, a jesli trak to czy obsłurzy 512 MB ??? Tylko proszę mi nie mówic ze wszystko tu jest napisane, ja nic nie roumiem z tego bełkotu :):

Wszystko jest napisane , prawie wszystko , płyta obsługuje pamięci SDram-y jak i DDR-y , zapewne 512 DDR będzie działało prawidłowo , aczkolwiek jest to troche stary układ mogą być kłopoty z obsługą pamiątek DDR 400 lub nawet DDR 333 , ale pamiątki 512Mb DDR 266 powinny działać poprawnie, Należy również pamiętać że nie należy mixsować pamięci SDR i DDR , na tej płycie będą działać tylko albo SDRamy albo DDR-y

Tak. Obsługuja DDR ale te co obsługują 168-pin DIMM oraz 184-pin DDR SDRAM na czerwono pisze w nawiasie (niestety nie można używać DIMM-ów oraz SDRAM-ów razem)

Jest to pamięć RAM typu DDR 200/266MHz

Robinhio nie wydaję ci się, że powtórzyłeś to co napisał Zbych1?

A czy w sklepach mozna nadyc jeszcze układy 512Mb które będa dobrze działały na mojej płycie głównej ??? Może byc allegro,ale ostatecznie

Tommekx

Pewnie pisalismy w tym samym czasie. Mam kilka zakładek wiec…

w komputroniku bez problemu dostaniesz nowe pamięci np http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=279

Z pamięciami DDR nie powinien być problem z kupnem.

Ale mi chodzi o zwykłe sklepy nie internetowe, typu Sferis

w zwykłych myślę że tak ale najlepiej jak dasz sprawdzić kompa na nowych pamięciach do serwisu żeby sprawdzili czy te nowsze pamięci będą współpracowały z twoja płytą

Ale mam jeszcze jdno pytanie. Bo tak mam takiego kompa:

Duron 1GHZ, Riva TNT2 M64 32Mb, Jetway v266b, nagrywarkę DVD LG, Flopa, wiatrak i innne takie i czy mój zasilaCZ 230v UCIAGNIE jeszcze te 512 MB RAMU ??

Jasne że uciągnie.

Ja mam Durona 1GHZ Gf 2 mx400 64 mb i mi ciągnie (mam 512 ram kingstona PC400)

No to dobrze. Zadzwoniłem dzisiaj do sklepu komputerowego no i mi gościu powiedział, ze sprzedarzy 266 juz od półtora roku nie prowadzą, i jedyne jakie maja to GOODRAM 512 PC400 za 179 złotych, No i ten gościu mówił że ta pamięć jest kompatybilna w dół to znaczy ze moze pracowac w trybie 266. Czy to prawda ???

Prawda.

Podaj moc zasilacza, nie napięcie :wink:

No taka jest chyba moc zasilacza

Jak dla mnie 230v to zasilanie.

No w kazdym razie kupuj tego GoodRaM i umówiłem się z gościem w sklepie, ze jak ni bedzie działało to oddaję pamięc, a on kase, wiec wrazie co nic nie trace. Dzięki.