Płyta odstaje od dystansów w obudowie

Witam,
Tak jak w temacie? Z tego co widzę to płyta jest lekko krzywa i 2 ostatnie śruby po prawej stronie płyty nie można wkręcić, jedynie po wcześniejszym dociśnięciu płyty do tego dystansu. Mam to dociskać, czy tak zostawić?

Jak bardzo odstaje? Milimetr? Pół centymetra? Minimalne naprężenie nie powinno powodować żadnych problemów czy uszkodzeń. Tak samo uważam że nie ma przymusu przykręcania płyty w każdym możliwym miejscu.

Nie mniej, poczekaj aż wypowie się ktoś bardziej obeznany ze sprzętem bo moje doświadczenie nie jest jakoś szczególnie bogate.

Teraz mam inny problem, chce zainstalować Windows na komputerze, ale zbootowaniu USB niby przechodzi na instalator, ale nic więcej, zatrzymuje się na tym

Ten wpis został oflagowany przez społeczność i został tymczasowo ukryty.

Daruj sobie prywatne wycieczki. Nie odpowiada ci autor to nie bierz udziału w dyskusji.

Tak długo zajęło Ci pisanie tych kilku linijek? Nie zawracaj głowy ludziom bo nic nie wnosisz, dzięki.

Nie dociskaj już tej płyty, skoro została wadliwie zamontowana, bo jeszcze coś na niej trzaśnie i będzie po płycie!
W istocie należy ją wymontować, rozdzielić od siebie wkręty dystansowe i wkręty krzyżowe.
Potem powkręcać (solidnie, ale nie za mocno) w odpowiednie otwory wkręty dystansowe, zwracając uwagę czy aby wszystkie mają ten sam wymiar:
2f3342013864e68088b022c66f7b91ee93f6b3c2
Ułożyć na nich ostrożnie płytę główną tak, aby tylne gniazda weszły w otwory tzw. szyldu i powkręcać wkręty krzyżowe. Warto przy tym zwrócić uwagę na prawidłowe ułożenie się tylnych gniazd w stosunku do odstających od szyldu blaszek “uziemiających”.

Oczywiście biorąc pod uwagę, że tych dystansów nie wytoczył elektokamasznik ( jak mawiał mój psor na warsztatach szkolnych 45 lat temu (powtarzam się…) .

Pomoże ktoś z tym? Wrzuciłem dysk z W10 na kompa ale nawet z poziomu Windowsa nie mogę zainstalować Windowsa na innym dysku a z poziomu bootowania nie wchodzi.

W sensie gdzie się zatrzymuje? Daj zdjęcie

U góry masz, jest to chwila po której komputer zaczął bootwać z USB.

Długo czekałeś na przejście dalej? Mi to wygląda na błąd z nośnikiem/obrazem. Spróbuj nagrać obraz jeszcze raz za pomocą rufusa a jak to nie pomoże to spróbuj użyć innego nośnika :slight_smile:

Używałeś MCT?

https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10

Na innym PC działa. Ten nośnik jest stworzony za pomocą MCT.