Panowie pomóżcie,przeszukałem już multum stron i aukcji poszukując MoBo z AM2 i AGP.W końcu uległem namowom innych by nie pakować się w s.939 :mrgreen: .ALe nie mam zamiaru zmieniac AGP na PCI-Ex bo po prostu nie oplaca sie.Słyszałem że są takie M/B ale no wlasnie trudno odnaleźć :lol:
Ciekawe jaką wydajność agp będzie miała taka płyta,
Jak zwykle ASRock wypuszcza takie płyty
Raczej nie polecam takiej konfuguracji.
Raczej kiepska :!:
no to s.939 i AGP??
No raczej s.939 i AGP albo AM2 i PCI-E :):) Zdecydowanie to drugie :!:
Zależy jaką kartę graficzną tam wstawisz :?
Tak naprawdę między AGP i PCI-E nie ma tak dużej różnicy w wydajności,tylko to zależy tez oczywiście od jakości płyty głównej .Wiem z doświadczenia.
Masz coś do ASRocka :twisted: ?
AM2 vs s.939
wydajność ta sama.
składając zestaw oparty na AM2 bierzemy pod uwagę jego przyszościowość. czyli musi być to dobra płyta (Asus, DFI, itp) z PCI-E. inaczej to nie ma sensu. chesz AGP - bierz s.939.
stwierdzenie jest narażone na atak ze strony innych :twisted:
Czy jak??
AGP na s.939
AGP na s.AM2
??
O nie ASRrock robi ostatnio bardzo dobre płyty mam zamiar kupić s939DualSata2 płyta kosztuje 200 zł a ta płyta w odpowiednich rękach jest świetna [3000+ podobno z biosu można podnieść na 2,5 GHz, a bawiąc się ołówkiem jeszcze więcej] płyta ma AGP czyli nie będe musiał kupić karty na PCI-E, ale płyta ma także PCI-E a. Am2 prawie niczym się nie różni od 939 jeśli chodzi o wydajność i nie boje się tego powiedziec możecie mnie atakować . Poza tym co będziecie mówić jak wyjdzie am3 też będziecie gadac o am2 po co Ci to ale podobno to mają być te same podstawki 940 nóżek.
czemu? AM2 nie wprowadza praktycznie nic prócz obsługi DDR2, które to mają koszmarne timingi. nie muszę chyba wspominać, że o ile temingi w Intelu praktycznie się nie liczą, to w AMD jest to sprawa kluczowa?
napiszę to tak:
każda płyta z AGP jest obecnie nie przyszłościowa, tak więc jest obojętne czy weźmiesz AM2 czy s.939. myślę, że decydującym czynnikiem powinna tu być cena, dlatego też stawiam na s.939:
Athlon 64 3000+ s.939 - 279zł
http://proline.pl/shop.php?prodid=AMD+6 … 2B+939+V+B
Asrock 939Dual-SATA2 ULi s.939 (AGP & PCI-E) - 215zł
Czyli mamy AGP, PCI-E, 939, AM2, DDR, i DDR2 czy ktoś dostał kiedyś więcej? Za 205 zł jak patrzyłem pare dni temu na skąpcu.
Taaa… a jak z wydajnością? Bo slodko tego nie widze… :?
wychodzi na to, że tak.
a kiedy to wyjdzie człowieku…
ja to widzę bardzo gorzko ;/
zostaje 939 i agp, ofc jakaś dobra płyta pod to
DFI Lan Party na nForce3 ;d