Płyty cd dwustronne?

Wrzuciłem do koszyka w markecie pudełko z płytami cd.(Dla pełnej kwoty przy zakupie na talony)

FIESTA

CD-R 52x700MB/80min.

silver/silver

extra durability

Po wypakowaniu w domu okazało się, że z obu stron wyglądają tak samo ( prznajmniej tak mi się wydaje). Czy są płyty cd do nagrywania z obu stron ? Jak je rozpoznać - symbole? Czy w zwykłej nagrywarce można na nich nagrywać bez problemów? Może komuś wyda się to pytanie banalne, ale nie jestem biegły w tej dziedzinie (informatycznej)

Nie, są to zwykłe płyty.

Powierzchnia przeznaczona do nagrywania znajduje się tylko z jednej strony. Druga strona (wyglądająca niemalże identycznie) służy do podpisania płytki :wink:

Strona do nagrywania zapewne ustawiona jest w pudełku do dołu - od góry powierzchnia do podpisu płytki.

Jeżeli Twój napęd nie ma problemów z rozpoznaniem płytek tego producenta, to można nagrywać bez problemów.

Są płyty dwustronne ale prawie niemożliwe do otrzymania w sprzedaży detalicznej , te co kupiłeś możesz spróbowac włożyć do napędu tak i tak i wtedy bedziesz widział którą strone płyty widzi nagrywarka , jeżeli bedzie to płyta jednostronna to nagrywarka zobaczy nośnik tylko z jednej strony , płyte taką należy wkładać czytelnymi napisami(nie do góry nogami) na obwódce przy wycięciu otworo ,

Napisy są z ubu stron. Ale jeśli nic nie można uszkodzić to włożę dwa razy i zobaczę co będzie.

Dziękuję za pomoc:)

roman