Po aktualizacji Google Chrome problem z rozszerzeniami i inne bugi


(system) #1

Po aktualizacji mojej przeglądarki Google Chrome do wersji 53 x64 występuje problem z rozszerzeniami. Nie można pobierać nowych bo sypie errorami.

 

prLK5dM.png

 

jfbzrCt.png

 

Reinstalacja nie pomogła. Dodatkowo przeglądarka przestała też działać na smartfonie (nie wbija się hasło synchronizacji). Ktoś ma podobnie? System Windows 8.1 legalny, świeżo po instalacji. Wi-Fi działa wyśmienicie.


(stan55) #2

U  mnie jest chrome 54.0.2840.59,(przed chwilą aktualizowany) skąd pobrałeś starszą wersję?


(Dimatheus) #3

Hej,

 

Może po prostu Google wydało wersję z błędem i od razu ratowali się wydaniem nowszej. Generalnie zaktualizuj aplikację jeszcze raz.

 

Pozdrawiam,
Dimatheus


(system) #4

@stan55 z oficjalnej strony Chrome taką mi jeszcze wczoraj pobrało. 

@Dimatheus - zaktualizowałem, lecz niestety dalej to samo.


(Dimatheus) #5

Hej,

 

A rozszerzenie nie jest dostępne w nowej wersji? Może nie jest jeszcze kompatybilne z najnowszą z wersji Chroma?

 

Pozdrawiam,
Dimatheus


(system) #6

Tego nie wiem, ale błąd pojawia się ten sam. Z każdym rozszerzeniem tak jest niestety. To się popsuło chyba z wersją 52 czy 53, nie zauważyłem bo nagle. Plus to hasło do synchro nie wbija się na tablet i smartfon. Nie wiem, skąd nagle tyle bugów. Korzystam z Chrome parę lat i nigdy czegoś takiego nie było.


(Dimatheus) #7

Hej,

 

No to chyba zostaje odinstalowanie, czyszczenie dysku i rejestru i ponowna czysta instalacja przeglądarki. Ewentualnie próby odpalenia przeglądarki na nowym, czystym profilu.

 

Pozdrawiam,
Dimatheus


(system) #8

Zrobiłem dokładnie tak, jak zaleciłeś. Niestety dalej jest to samo. Nawet na całkiem gołej przeglądarce nie podłączonej do żadnego konta, na różnych komputerach.


(Dimatheus) #9

Hej,

  • A dotyczy to różnych dodatków?
  • Czy tylko sytuacji, w których ściągasz pliki?
  • Próbowałeś ściągania z różnych źródeł, czy cały czas jeden i ten sam plik?

Pozdrawiam,
Dimatheus


(system) #10

Dotyczy to WSZYSTKICH/JAKICHKOLWIEK rozszerzeń/aplikacji. Gdy próbuję pobrać plik i dodać do przeglądaarki, wtedy się ten błąd pojawia. Ściągam je ze strony https://chrome.google.com/webstore/category/extensions?hl=pl


(Dimatheus) #11

Hej,

  • W wersji x86 (32-bit) problem też się pojawia?
  • Z jakiego antywirusa i firewalla korzystasz?

Pozdrawiam,

Dimatheus


(system) #12

Udało mi się pobrać 32-bitową wersję i to samo się dzieje. Mam AVG Free. Sprawdziłem inne przeglądarki oparte o silnik Chrome’a w obu wersjach 32 i 64-bit bez podłączonego konta i ten sam błąd. Pod Linuksem to samo.


(Dimatheus) #13

Hej,

 

A jak inne przeglądarki, oparte o inne silniki niż Chrom?

 

Pozdrawiam,
Dimatheus


(system) #14

W porządku, działają bez problemu.


(Dimatheus) #15

Hej,

 

A masz możliwość skorzystania z innego łącza? Bo skoro problem występuje i na Windowsie, i na Linuxie, to raczej nie jest to problem w systemie operacyjnym…

 

Pozdrawiam,
Dimatheus


(system) #16

Tak. Sprawdziłem u znajomego - to samo.


(Dimatheus) #17

Hej,

 

A spróbuj założyć nowe konto na komputerze - tzn. konto użytkownika - i na nim zainstaluj przeglądarkę. W Windowsie na próbę wyłącz antywirusa.

 

Pozdrawiam,
Dimatheus


(system) #18

to samo.


(Dimatheus) #19

Hej,

 

A system, którego używasz to nie jest przypadkiem jakaś wersja modyfikowana? Z takimi właśnie czasami są problemy, bo przeglądarki wykrywają je jako nieznane wersje i sypią błędami.

 

Pozdrawiam,
Dimatheus


(system) #20

Pisałem przecież że mam legalny system OEM. Nigdy nie korzystam z żadnych piratów. Będę musiał chyba zrobić formata, bo nie widzę innego rozwiązania.