Po aktualizacji win 7 na win10 brak sterowników do scanera

Napisałem nad tym brak sterownika do skanera masz aktualizacja 48 pakietów (17GB). Klikasz tam i wybierasz indeksy i akceptuj. Pobierze ci około 20MB i wtedy pojawią się aktualizacje i przy skanerze zaznaczasz w kratce i u góry przycisk zainstaluj.

P co mu polecasz jakieś automaty do sterowników? Robisz więcej złego niż pomagasz.
Podaj mu po prostu link do strony producenta ze sterownikiem pod Windows 7 i niech próbuje zainstalować jak chce ryzykować, a nie jakieś kombinacje alpejskie z programami firm trzecich.

http://download.medion.com/downloads/treiber/sca90093wxpw7.exe

Nie powinno mu nic złego zrobić. A się dowie czy skaner zadziała z Windows 10.

zainstalowałem ale scaner nie ruszył :frowning:

Czy sterownik jest zgodny w ogóle? A próbowałeś jak ja napisałem za pomocą snappy? I czy skaner ruszy.

Jeśli nawet by ruszył to sterowniki mogły powodować problemy w systemie. Skoro producent olał ten sprzęt, a ms nie przeportował sterownika to radzę się z tym pogodzić :wink:

snappy jeszcze coś tam kotłuje - chyba nie dokończył pobierania

To daj potem znać.

jasne :slight_smile:

do późnej nocy pobierał pakiet sterowników, po ich zainstalowaniu skaner nadal nie ruszył - cały czas wyświetla brak sterownika

W jakim sensie do późna pobierał? Miałeś tylko zaznaczyć pozycję indeksy i tą jedną zaakceptować. Nie wszystkie. Łącznie powinno najpierw pobrać ~20MB. A następnie poszukać aktualizacji, wśród których będzie też dla twojego skanera oznaczona jako brak sterownika zainstalowanego i w szczegółach jaki jest proponowany do instalacji. Obok każdej pozycji masz taką kratkę z lewej strony. Jak zaznaczysz interesującą pozycję to na samej górze po prawej stronie programu masz zainstaluj.
Najlepiej pokaż mi zrzut, co tam masz.

Pobrał owszem 20 ale GB i pytał czy instalować więc zainstalowałem wszystkie - skaner nadal nie działa -
Dałęm sobie spokój bo to chyba już bez sensu jest - zaraz zatkam sobie komputer tymi pobraniami i będzie całkowite dno.

To skoro i tak i tak nie działa, to znaczy, że skaner jest niewspierany przez Windows 10. Zawsze możesz napisać o problemie czy sugestii w apce centrum opinii (chyba tak to się nazywa). Tam oni zbierają wszelkie informacje i w przyszłości może dodadzą obsługę dla twojego skanera. Tak więc warto im zgłosić problem przez tą apkę.