Dokładnie jak w temacie: Po dokonaniu aktualizacji win 7 na win 10, nie mogę uruchomić programu Scan Wizard5 obsługujący scanner Medion. Diagnostyka wykazuje brak sterowników a automatyczne wyszukiwanie nie przynosi rezultatów. Podczas pierwszego wyszukiwania pojawił się napis, że znaleziony sterownik nie posiada podpisu - ale nie jestem w stanie powróciuć do tej pozycji i nadal nie mam możliwości skanowania dokumentów.
Jaki to model skanera? Na stronie producenta nie ma driverów?
Uruchom w Trybie awaryjnym opcja “bez sprawdzania podpisy sterowników” i zainstaluj na nowo.
Czasami po uaktualnieniach systemu wystarczy ponownie zainstalować sterownik i powinno działać normalnie.
Windows Update nie znajduje sterowników?
scaner to: Medion P91010, Szukałem ale wyszło mi że nie ma - chyba, że coś nie tak przeszukiwałem
Nie - też myślałem, że powinien znaleźć
Na stronie producenta, po wpisaniu modelu, który podałeś nic nie znalazło. Tak jakby nie było wsparcia dla Windows 10.
dokładnie tak mam od kilku godzin i nijak nie mogę tego przejść.
Pobierz snappy driver i spróbuj nim znaleźć sterownik do tego skanera. Może on wykryje sprzęt i nim zaktualizujesz bez problemu.
próbowałem przy pomocy: “TweakBit Driver Updater” też nic.
Zaraz spróbuję ponownie
Zaznacz i instaluj.
Przeczytaj co pisze na czerwonym tle tego zrzutu.
Informacja o brakującym sterowniku. Ma zaznaczyć fiszką obok i u góry zainstaluj.
A i ma pobrać indeksy pakietów sterowników do zidentyfikowania sprzętu wcześniej.
Oczywiście program spytał na początku czy pobrać pakiet sterowników czy tylko indeksy.
Producent zakończył wsparcie dla tego urządzenia na Windowsie 7. Jeśli nawet uda ci się zainstalować te stare sterowniki to musisz się liczyć z niestabilnością skanera, a nawet całego systemu.
Tam gdzie masz aktualizacje, klik na informację i pobierz najpierw indeksy. Później jak znajdzie aktualizacje, wtedy sterownik do skanera.
Ale nawet gdyby zainstalować stare to w jaki sposób?
Jakoś nie mogę odhaczyć instalacji.
Gdzie to wyGooglowałeś?
Na stronie producenta. Ostatni sterownik pochodzi z 2010 roku. Ten skaner to MD 90093 o ile dobrze widzę