Po aktualizacji Windows 10 do wersji 1803 nie można grać w Microsoft Soilitare Collection

Po ostatniej aktualizacji kwietniowej i dzisiejszym uptate nie mogę grać w grę Microsoft Soilitare Collection. Polega to na tym że loguję się do gry trwa synchronizacja by potem wystąpił komunikat że wystąpił błąd przy pobieraniu danych z chmury. Resety gry jej ponowna wielokrotna reinstalacja nie przynosi efektów. Brak niby dostępu do internetu choć jest stale. Windows nie odnajduje nawet karty teredo i nie można jej zainstalować. Nie ma nawet kiedy z poziomu menadżera urządzeń chcę dodać starszy sprzęt.

Może przeinstalować sterowniki do kart sieciowych - mimo że jako tako internet działa.

Nic to nie zmieniło.Sterowniki do nforce Controler Netwoork są od Microsoftu a starszych nVidii nie przyjmuje. Zastanawiam się nad odinstalowaniem ukrytego Mirrosoft Kernel Debug Network Adapter ale mogę mieć potem problemy.

@krystian3w może jeszcze sformatować windowsa do tego?

@Andreas12 prawodopodobnie Microsoft coś popsuł i trzeba poczekać na poprawki (a te podobno już są), a jak nie to poszukac rozwiązania na google, bo tutaj bedą Ci pisac żeby zmienić komputer czy kabel do internetu.

Ruszyło po uruchomieniu Windowsa w trybie czystego rozruchu. Co przeszkadza przeanalizuję później. Teraz znowu jest to samo. Zapomnę chyba o niej do jesieni.

1 polubienie