Po czyszczeniu chłodzenia, komputer nie działa z obudową

Witam. Wyczyściłem chłodzenie i jak włączam kompa z założoną obudową, tnie się lub nie pojawia się nic (czarny ekran).

Co jest nie tak ??

Sprawdz dokładnie czy nie wypiąłeś czegoś z płyty (pojawia się jakiś dźwięk przy starcie?).

W drugiej kolejności sprawdz czy wszystkie kable dobrze podłączyłeś.

Jeśli pod tym względem wszystko będzie ok, a nic się nie zmieni będziemy myśleć dalej.

Ja miałem wczoraj podobny problem. Tzn. po wyczyszczeniu kompa w środku włączał się ale po kilku sekundach się sam wyłączał. Okazało się że nie do końca dopiąłem kabel zasilający kartę graficzną. Więc sprawdź czy wszystko podłączyłeś dokładnie.

o to to. sprawdź to w pierwszej kolejności.

Ewentualnie wymontuj wszystko z obudowy i sprawdź może gdzieś przebicie powstało

No, przebicia nie ma :slight_smile: Taki offtopic Rafal to ty mnie namówiłeś, żeby chłodzenie czyścić.

Bo ja czyściłem u kolegów na wszystkie podstawki chłodzenia i nic u nikogo się nie stało a po za tym nic w tym złego :slight_smile:

A zdejmowałeś chłodzenie z proca może ukruszyłeś rdzeń ale żeby ukruszyć rdzeń to już trzeba mieć dwie lewe ręce i mięć do tego jeszcze talent

Więc zdejmij chłodzenie i sprawdź :lol:

tu już bym dyskutował. inferno ma procka z odsłoniętym rdzeniem w dodatku jest to procesor który jest znany z niezbyt twardego rdzenia właśnie i wiele osób go ukruszyło.

A może zmontuj kompa na pudełku i zobacz czy i jak ruszy.

Jak ruszy to rdzeń ok i sprawdź czy nie ma przebicia, najlepiej pod śruby tam gdzie się styka z metalem od budy daj kawałki izolatora (papier, guma, cokolwiek).

Nie dokręcaj płyty zbyt mocno, żeby nie była na sztywno w obudowie bo to też może szkodzić :frowning:

Tak czy owak trzeba uważać ;]

Proc nie uszkodzony :slight_smile: Nie wiem co jest :frowning: