Pobierz z vortalu program Everest (Home). Tam znajdziesz informacje o karcie dźwiękowej/płycie głównej. Możesz się tymi informacjami podzielić na forum.
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik…
Odłącz głośniki, mikrofon, słuchawki z gniazd komputera i podłącz ponownie.
Jeżeli sterowniki zostały zainstalowane to przeprowadź w ich panelu/opcjach wszystkie testy dźwięku.
jak zainstalujesz Chipset pkt. 1 to jeszcze lepiej wykaże
siema mam podobny problem z głosnikami i sprawdzałem w AIDA32 nazwe płyty głownej to mi pokazuje :“nieznane”, a w Mikroukładzie płyty głównej to wogóle nic mi nie pokazuje prosiłbym o pomoc z góry dziękuje
Na głośnikach jest napisane: “media tech multi-media amplifird speaker system” a tak dokładnie to nie wiem jak się nazywają są stare i dzięki w ogóle że odpisałem na moja prośbę.Nie wiem jak tu się wrzuca screena to ci napisze tak :Podsumowanie
w tym ostatnim co pan napisał jest abym usunął “ati hd audio” a ja nie mam tego tylko mam jakis: “ATI Catalyst Control Center” i “ATI Display Driver”. A w jaki sposób mam przeinstalować sterowniki do karty graficznej i jeszcze jak wejść w BIOS-a i sprawdzić? jak by pan mógł mi w tym jeszcze pomóc bo głosniki nadal mi nie działają
Dopiero z AIDA64 Extreme Edition 1.70.1400 dostałem jakieś informacje.
Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-G33M-S2 (2 PCI, 1 PCI-E x4, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Mikroukład płyty głównej Intel Bearlake G33
Karta dźwiękowa Realtek ALC885/889A/890 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-2]
Głośniki są ok (na słuchawkach i innych etgo typu urządzeniach sprawdzałem), głos nie jest wyciszony i niby wszystko jest ok. Coś z kartą pewnie jest, wszczególności, że coś tam wcześniej “na oko” instalowałem.