Mam pewien problem, otóż miałam format całego komputera i po tym nie mam dźwięku a do tego nie mam też płyty ze sterownikiem do dźwięku, ściągałam z internetu sterowniki ale nie przyniosło to efektów. Proszę pomóżcie mi bo nie wiem co mam zrobić. Jak wchodzę do panelu sterowania —> dźwięk i urządzenia audio to pisze, że nie posiadam żadnego urządzenia audio. Lecz gdy wejdę w panel sterowania -----> system i zakładka sprzęt i menedżer urządzeń to nie mam ani znaków zapytania ani wykrzykników. Wiec nie wiem czego mi brak instalowałam jakieś Codeki ale to nie pomogło. Nie wiem co to oznacza chyba jaką mam kartę dźwiękową i jest to SiS 7012 Audio Device. Proszę o pomoc bo chciała bym sobie posłuchać muzyki na komputerze.
Powiem tak to nie działa ściągam odpowiedni sterownik Sis 7012 Audio Driver i potem rozpakowuje plik włączam setup i LIPA ! jak się instaluje najpierw wyskakuje mi -536870397 A jak wcisnę OK tylko to jest możliwe wyskakuje mi Fail to install audio driver for windows XP. Setup will exit. I na tym się kończy moje instalowanie.
A tak poza tym chciałam dodać że karta dźwiękowa jest zintegrowana z płytą główną nie wiem czy to jest potrzebne …
Już stąd pobierałam próbowałam różnych stron. A tak poza tym ręcznie to się nie da bo na samym początku próbowałam zawsze się udawało teraz lipa. I takie małe pytanko jeśli ręcznie wyszukuje to najpierw muszę to odinstalować ?