Po formacie strasznie się tnie


(Xanvis) #1

Witajcie, posiadam laptopa emachines e725 Posiada 3gb ramu, procesor Pentium® dual-core T4200 2ghz 2 rdzenie, 2 procesory logiczne, no i chyba tyle tutaj starczy.

A więc problem jest taki:

Miałem windows 7 Professional 32bit i używałem go przez 2 lata, ale zachciało mi się 64 bitowego windowsa 7 professional, i znajomy informatyk zrobił mi formata i wgrał ten system. Wcześniej chodziło wszystko prawie cud malina, a teraz? Teraz się tnie, ledwo na internecie surfuję i wszystko się przycina.

Wcześniej jak pobierałem World of tanks to się pobrało w sekundę a zajmuje 4.8gb ( pobrało z internetu) a teraz pobiera mi sie już 3 godziny i z 1/20 dopiero mam ....

Wiecie może w czym problem?


(rgabrysiak) #2

Trzeba było zostać przy wersji 32 bitowej. A teraz już całkiem serio, masz zainstalowane wszystkie niezbędne sterowniki? Masz zainstalowane niezbędne aktualizacje do systemu?


(Agatonster) #3

Xanvis ,

Proszę zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.


(Xanvis) #4

No własnie się instalują, ale to chyba nie powinien mi się ciąć tak internet i pliki nie? :frowning: Nawet w sapera pograć nie idzie :smiley: na 32bitowym jak szukałem sterowników to z pół minuty się szukały a tutaj 30 minut poczekałem na same znalezienie i się pobrało już 53/138

Dodane 17.06.2013 (Pn) 19:19

Zrobione, wystarczyło zaktualizować sterowniki w ,windows update’’

Dla wszystkich co mieli ten sam problem zaktualizujcie je tylko :stuck_out_tongue:

Póki jeszcze temat jest, zostało mi tylko 100% zużycie procesora a wtedy było 10% przed formatem, jak je zmniejszyć?


(rgabrysiak) #5

Sprawdź który proces najbardziej obciąża procesor.


(Xanvis) #6

svchost i chrome bo mam 32 bitowe chrome 30000 a svchost 100000

Dodane 17.06.2013 (Pn) 19:52

svchost i chrome bo mam 32 bitowe chrome 30000 a svchost 100000


(rgabrysiak) #7

Nie masz zbyt dużo programów działających w tle? Sprawdź czy w autostarcie nie masz programów które mógłbyś wyłączyć


(Xanvis) #8

W jakim autostarcie?? Mam tylko Skype i jest w nim 70000k ;/ Dużo :smiley:

Dodane 18.06.2013 (Wt) 10:55

180000k jest też przy drugim svchost.exe :frowning: Pomóżcie coś żeby się nie cięło :frowning:

Dodane 18.06.2013 (Wt) 11:17

To jest jak nic nie robię, a jak robię coś to zużycie procka skacze od 50 do 100%

Dodane 19.06.2013 (Śr) 8:32

Co mogę z tego autostartu wyłączyć żeby się mniej cięło ?