Po instalacji sterowników nvidia xp nie startuje


(Mojsa) #1

mam problem próbowałem odpalić starego kompa

format świeży system itd

wszytko ok do czasu gdy zainstalowałem stery do grafy (instalowałem jako ostatnie)

zainstalowałem wszytko ok jeszcze chwile pochodziłem po necie etc. uruchamiam ponownie

ładuje sie winxp dupa czarny ekran w momencie gdy powinien wyskoczyć okno logowania

uruchomiłem awaryjny działa odinstalowałem grafe odpaliłem ponownie działa(bez sterów)

wiozłem inna grafikę wsadziłem to samo bez sterów chodzi z nie :confused:

płyta abit nf7 grafiki gf4ti i gf 5950 ultra

system xp sp3 porffesional

help :slight_smile:


(Neon1992) #2

Jakie sterowniki instalujesz?

Dołączone na płytce czy najnowsze z neta?


(X Zdzislawx) #3

Jeśli masz kartę zintegrowaną na płycie to czasem trzeba ustawić coś (chyba w biosie)

PS: podałeś chyba dwie płyty główne


(Neon1992) #4

Obydwie grafiki są oddzielnymi układami.

Podał jedną płytę główną Abita, która nie posiada zintegrowanego układu graficznego oraz dwie karty graficzne.

Wszystkie informacje są poprawne :slight_smile: nie wprowadzaj w błąd [-X


(Mojsa) #5

stery ze strony nvidi nie mam płytek najnowsze to one nie są te do gf4 to z 2008 chyba :smiley:

ale do geforca4 to próbowałem innych wersji z neta

-- Dodane 18.10.2010 (Pn) 12:10 --

działa odinstalowałem nforca ściągnąłem nowego zainstalowałem :slight_smile:

ale i to nie pomogło :smiley:

odinstalowałem nforca i zainstalowałem grafe działało

zainstalowałem nowego nfroca przestało :slight_smile:

dopiero gdy zainstalowałem poklei każde urządzenie w panelu poszło