Mam dość dziwny problem. Miałem na laptopie 3 partycje. Przedtem korzystałem z windows XP. Sformatowałem partycję C i zainstalowałem na niej windowsa 7. Wszystko chodzi super, ale zdjęcia które miałem na 2 innych partycjach są teraz okropnej jakości. Bardzo pogorszyła się ich jakość. O tyle dziwne jest to że część tych zdjęć które miałem nagrane po przekopiowaniu na komputer wyglądają super. Czyli to tak jakby te “stare” zdjęcia które zostały przed instalacją straciły jakość… Niestety większości zdjęć nie miałem nagrane, dlatego chciałbym się dowiedzieć czym jest to spowodowane i czy można to jakoś naprawić… Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie…
Jeśli zainstalowałeś sterowniki od acera zainstaluj te od nvidii z nvidia.pl dla notebooków - bo acer zwykle ma stare, a jeśli piszesz o wbudowanej przeglądarce zdjęć w W7, to ona używa akceleracji grafiki i czytałem że to stwarzało problemy. Jakby najnowsze sterowniki nie pomogły upewnij się ze masz wszystkie poprawki z Windows Update bo MS tez coś poprawiał w przeglądarce zdjęć.
Do przeglądania zdjęć używam FastStone Image Viewer 4.0 Wieczorem sprawdzę czy na innej przeglądarce też tak będzie. Choć, tak jak napisałem w pierwszym poście, jeśli zdjęcia mam skopiowane z płyty już po instalacji windowsa wszystko jest ok… Pogorszoną jakość Mają tylko te które były na dysku jeszcze przed instalacją “siódemki”…