Po instalowaniu sterów od k. graficznej nie działają filmy


(Dumb9) #1

Witam!

Poprostu któregoś razu przestały działać. Po pewnym czasie doszedłem, że to wina sterowników. Karta to radeona 9600. Komp się wiesza i tylko restart

tu pomaga. Próbowane kodeki to: k-lite, codecs all in 1, XVID for winxp. Probowałem z różnymi sterami: najnowsze od producenta, omega i te orginalne

z płyty ze sprzętem. Instalowałem system od początku już 2x i nic. Miałem też dwie karty radeona 9550 i 9600. Temp. karty(9600) stres to 60C i 53C w

spoczynku.

wersja sterowników 8.162.0.0 dla systemu winxp

ati technologies Inc. 2005-08-03

i tak mi przyszło do głowy bo mniej więcej w czasie gdy to się zaczeło robiłem aktualizacje biosu płyty głównej czy to może mieć jakiś związek bo

już nie mam pojęcia

Proszę o POMOC bo już niewiem co to może być


(Seba86mu) #2

Pobierz i zainstaluj ATI CATALYST 5.8 (to najlepsze sterowniki dla Twojej karty graficznej).

Przed instalacją powyższego sterownika, najpierw odinstaluj poprzedni (START -> Panel sterowania -> Dodaj/Usuń programy -> ATI DISPLAY DRIVER /usuń/).

Po instalacji powyższego sterownika i ponownym uruchomieniu komputera zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instalacja DirectX: utwórz folder o dowolnej nazwie, najlepiej na Pulpicie, kliknij dwukrotnie na pobranym wcześniej instalatorze DirectX, wskaż utworzony wcześniej folder - instalator wypakuje do niego pliki instalacyjne, następnie otwórz ten folder i kliknij dwukrotnie na ikonę DXSETUP - rozpocznie się instalacja bibliotek DirectX. Po zakończeniu instalacji możesz usunąć stworzony wcześniej folder wraz z jego zawartością).


(Dumb9) #3

jest już poprawa teraz wyświetla się pierwsza klatka filmu i dalej zawiecha, głos leci normalnie

w ogóle dzięki za zainteresowanie;)


(Seba86mu) #4

Odinstaluj wszystkie kodeki, które instalowałeś dotychczas (START -> Panel sterowania -> Dodaj/Usuń programy)

Pobierz i zainstaluj kodeki FFDShow.