Witam Serdecznie!
Robie Strone w Html-u i potrzebuje pomocy by uzyskać taki oto efekt:
Chciałbym aby zmieniała się grafika po najechaniu na link.
Jak można takie coś zrobić?
Macie jakieś pomysły?
Witam Serdecznie!
Robie Strone w Html-u i potrzebuje pomocy by uzyskać taki oto efekt:
Chciałbym aby zmieniała się grafika po najechaniu na link.
Jak można takie coś zrobić?
Macie jakieś pomysły?
Skorzystaj z tego skryptu -> http://www.dynamicdrive.com/dynamicinde … ertabs.htm Trzeba go tylko odpowiednio przerobić.
Nie bardzo sobie z tym radze;/
Mógłby mi ktoś pomóc jak to przystosować w HTML?
Bo skrypty do czegoś takiego to granda.
Lepiej użyj :hover w CSS. Więcej o CSS na kurshtml.boo.pl
Chyba hover nie da takiego efektu… Wczytaj się w pierwszy post.
Gdyby miało się zmieniać np. pod linkiem hover by wystarczył. To teoretycznie dałoby się też zrobić na hoverze (odpowiednio wypozycjonowana grafika), ale będzie raczej niepraktyczne i niezbyt poprawnie zrobione.
Już rozwiązałem ten problem Krzyśkowi
Nie chciał mi głowy na gg zawracać
Na przyszłość można to zrobić js:
Zmień
[/code]
można jeszcze to zmienić na pobieranie tego src do document item, ale tak też działa 
Aha już rozumiem
Bo najechaniu na link zmienia się pozycja obrazka w innym miejscu. No fakt, mało efektywny byłby :hover, aczkolwiek dało by się zrobić, po I position: absolute, albo jakimś innym sposobem, ale musiałbym się zastanowić. Fakt, w takim wypadku to JS jest dobry.
Z CSS dałoby się, ale to ani wygodne, ani praktyczne. JavaScript będzie akurat, tym bardziej że bez tej funkcji użytkownik może się obejść i jeśli będzie miał wyłączony JS, po prostu będzie mieć statyczny obrazek.
Dokładnie rozwiązanie, nie przeszkadza. Tak btw. mało osób widuje z wyłączonym js. Widział ktoś jakieś statystyki dotyczące tego?
Jeśli chodzi o Flash Player, czy też akceptację ciastek, to jest na www.ranking.pl. Ale takiego z akceptacją JS jeszcze nie widziałem.