Po najechaniu na link zmienia się grafika

Witam Serdecznie!

Robie Strone w Html-u i potrzebuje pomocy by uzyskać taki oto efekt:

jak_nxrqee.jpg

Chciałbym aby zmieniała się grafika po najechaniu na link.

Jak można takie coś zrobić?

Macie jakieś pomysły?

Skorzystaj z tego skryptu -> http://www.dynamicdrive.com/dynamicinde … ertabs.htm Trzeba go tylko odpowiednio przerobić.

Nie bardzo sobie z tym radze;/

Mógłby mi ktoś pomóc jak to przystosować w HTML?

Bo skrypty do czegoś takiego to granda.

Lepiej użyj :hover w CSS. Więcej o CSS na kurshtml.boo.pl

Chyba hover nie da takiego efektu… Wczytaj się w pierwszy post.

Gdyby miało się zmieniać np. pod linkiem hover by wystarczył. To teoretycznie dałoby się też zrobić na hoverze (odpowiednio wypozycjonowana grafika), ale będzie raczej niepraktyczne i niezbyt poprawnie zrobione.

Już rozwiązałem ten problem Krzyśkowi :wink: Nie chciał mi głowy na gg zawracać :wink: Na przyszłość można to zrobić js:

Zmień  

[/code]

można jeszcze to zmienić na pobieranie tego src do document item, ale tak też działa :wink:

Aha już rozumiem :slight_smile: Bo najechaniu na link zmienia się pozycja obrazka w innym miejscu. No fakt, mało efektywny byłby :hover, aczkolwiek dało by się zrobić, po I position: absolute, albo jakimś innym sposobem, ale musiałbym się zastanowić. Fakt, w takim wypadku to JS jest dobry.

Z CSS dałoby się, ale to ani wygodne, ani praktyczne. JavaScript będzie akurat, tym bardziej że bez tej funkcji użytkownik może się obejść i jeśli będzie miał wyłączony JS, po prostu będzie mieć statyczny obrazek.

Dokładnie rozwiązanie, nie przeszkadza. Tak btw. mało osób widuje z wyłączonym js. Widział ktoś jakieś statystyki dotyczące tego?

Jeśli chodzi o Flash Player, czy też akceptację ciastek, to jest na www.ranking.pl. Ale takiego z akceptacją JS jeszcze nie widziałem.