Witam wszystkich, to już drugi raz tak mi się dzieję
Mam komputer, składany oczywiście…
Po roku korzystania stwierdziłem że kupię nowy procesor. Wcześniej miałem atchlona x2, do tego 12gb ramu oraz zasilacz 400w i karta graficzna GTX 960 2gb, gry chodziły okej ale nowsze tytuły takie jak np battelfield 5 chodziły na 10, 15 fpsach, patrzyłem do mojej płyty głównej pasują fxy am3 ale wolałem coś od intela, zakupiłem więc procesor i3 9100f oraz dokupiłem płyte główną do tego, wszystko pięknie podłączone… odpalam kompa i wszystko super, wiatraki śmigają, diody świecą tylko dioda monitora miga cały czas a na monitorze brak obrazu. Resetowalem bios, wyjmowalem ram, grafika również. Monitor 100% sprawny bo 5 godzin temu działał na wcześniejszej płycie głównej. Płyta zamówiona z allegro tak jak procesor, rok temu miałem taką samą sytuację… jeśli ktoś jest stanie mi pomóc to bardzo proszę o jaką kolwiek pomoc
A pamięć DDR4 włożyłeś do płyty, bo w poście nie ma nic na ten temat.
Gniazdo zasilania 4/8 pinowe ATX, w pobliżu gniazda procesora podpięte?
Mam DDR3 i jeśli chcodzi o ram to jest włożony, 4gb i 8 gb, gniazdo zasilania to tak patrzę to ma 3 piny. Podpięte są wszystkie kable
Skoro masz DDR3 to płyta pewnie nie obsługuje tego procesora.
Mam DDR3
A jest tu gdzieś napisane DDR3?
możliwe że poz zmianie płyty głownej twoje pamięci ram nie chcą współpracować z twoją płytą główną
, ale jak? Przecież DDR3 w DDR4 fizycznie nie włożysz przez dziobek inny, chyba tylko łamiąc kości/socket.